En skøn opskrift på dansk kartoffelsalat, og det er den klassiske og kolde, der blandt andet laves med creme fraiche og mayonnaise. Måske verdens bedste!
Min lillebror og jeg elsker kold, dansk kartoffelsalat. Og det er uden overdrivelse.
Mor opgav til sidst at spørge ham og jeg, hvad vi ville have til aftensmad, da vi var små, for det var stensikkert, at vi svarede kartoffelsalat.
Det er efter mange år lykkedes at ramme lige præcis den kartoffelsalat, der passer perfekt i begge vores munde.
Og tro mig, vi har været igennem en del.
Dansk kartoffelsalat er selvfølgelig bedst som hjemmelavet, men her kan du se den store test af købt kartoffelsalat. Resultatet vil måske overraske dig.
Opskrift på dansk kartoffelsalat
Ingredienser
- 1 kilo kartofler
- 1 bundt purløg
- 1 bundt grønne asparges 14 stk. helt præcis hvis de er store
- 1 mellemstort rødløg
- 250-300 g cremefraiche 9%
- 4 spsk. mayonnaise gerne en hjemmelavet mayo
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i den ønskede størrelse og kog dem møre. Lad dem afkøle (de skal være helt kolde til en kold kartoffelsalat).
- Hak purløg fint.
- Skær rødløg i mindre tern.
- Skær de grønne asparges i tynde skiver.
- Kom purløg, rødløg og asparges i en skål og vend det lidt rundt.
- Cremefraiche og mayonnaise røres godt sammen. Tilsæt sukker og citronsaft og smag til med salt og peber.
- Tilsæt purløg, rødløg og asparges i blandingen og stil det i køleskabet en halv times tid.
- Tag cremefraicheblandingen ud og vend de kolde kartofler i. Nu har du en dansk kartoffelsalat.
Næringsindhold
Tips
Dansk kartoffelsalat kan serveres til mange slags kød, herunder frikadeller og grillet kød.
Se flere opskrifter med kartofler:
Kartoffelsalat med spidskål, dild og mayodressing
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing
Du mangler lidt Dijonsennep i opskriften, og personligt synes jeg, at cremefraiche 18 pct. giver en fyldigere dressing.
Glemte lige en opskrift, jeg synes, du skal prøve. Den er gået arv hos os, vi kalder dem karrykartofler og de er altid et sikkert hit til julefrokosten sammen med marinerede eller stegte syltede sild.
Kogte kartofler
Dressing:
Letpisket flødeskum
Creme fraiche 18 pct
Frisk dild
Salt, peber, lidt sukker og citronsaft
Og så masser af karry.
Venlig hilsen Birthe Wissing