Blomkål bagt med pesto samt bacon og revet ost henover er en super lækker måde at servere den sunde kål på. Spises som tilbehør.
Blomkål bagt med pesto er dejligt tilbehør til alle mulige retter. Du kan også vælge at servere den til frokost med en skål frisk salat til.
Kålen smøres godt ind i pesto, drysses med ost og bages hel i ovnen. Du kan både bruge købt og hjemmelavet, begge dele fungerer fint.
Når kålen er ved at være færdig, vikler du bacon omkring og sætter den tilbage i ovnen, så får du den lækreste anretning.
Opskrift på blomkål bagt med pesto
Ingredienser
- 1 stk blomkål
- 1 glas pesto rød eller grøn
- 100 gram ost revet
- 1 pakke bacon eller en halv pakke, i skiver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Læg blomkålshovedet ned i i et ildfast fad og smør det godt ind i pesto, Riv masser af ost over, så det dækker hele blomkålhovedet.
- Sæt kålen ind i din forvarmede ovn i 10 minutter, til osten er smeltet henover blomkålen.
- Tag blomkålshovedet ud af ovnen og vikl bacon omkring hele blomkålen. Sæt det ind i ovnen igen og bag, til baconet er sprødt. Server nu din blomkål bagt med pesto.
Næringsindhold
Noter
Du kan som sagt lave din helt egen basilikumspesto og smøre kålhovedet ind i den.
Eller prøv vores opskrift på persillepesto, som også smager skønt til denne ret.
Se også: Maskeret blomkål med rejer og æg
Har fulgt opskriften til punkt og prikke, og blomkålen fik de 10 min. plus ca. 40 min. stadig på 200 grader varmluft, men blomkålen var stadig rå.
Så hvad er gået galt?
Mvh. Sven