Her er en nem og hurtig opskrift på pasta med kylling, der tilberedes med en lækker flødesovs på bund af rødløg, hvidløg og peberfrugt.
Pasta med kylling er en nem ret der laves på panden.
Kyllingefilet i skiver steges mørt, og får selskab af en dejlig flødesovs.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på pasta med kylling
Ingredienser
- 600 gram kylling brystfilet
- 1 rødløg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 stor rød peberfrugt
- 2,5 deciliter hønsefond
- 2 deciliter fløde
- 1 teskefuld oregano tørret
- timian
- 400 gram pasta
- salt og friskkværnet peber
- Lidt Maizena til jævning
- Lidt olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Skær kyllingebryst i tynde skiver, og svits dem i lidt olie ved en god varme på en stor pande. Steg eventuelt kødet over to omgange, så det bliver svitset ordentligt. Læg til side på en tallerken.
- Snit rødløg og hvidløgsfed i helt tynde skiver, mens peberfrugten rengøres og skæres i tynde strimler.
- Svits løg, hvidløg og peberfrugt i en lidt olie i et par minutter, og tilsæt så hønsefond og oregano.
- Lad det koge op og tilsæt også fløden. Kom kyllingestrimlerne i flødesovsen, skru ned for varmen og lad nu flødesovsen simre mens du koger pastaen.
- Kog letsaltet vand op i en gryde, og kom pastaen i. Du kan frit vælge om du vil anvende pastaskruer, båndpasta eller en anden pastatype. Kog pastaen al dente, altså så den stadig har en smule bid.
- Hæld koldt vand i gryden, så du stopper kogningen. Lad det stå to minutter. Hæld vandet fra pastaen, og kom nu pasta ned i flødesovsen.
- Du kan jævne flødesovsen med lidt Maizena, der er udrørt i koldt vand. Men det er ikke nødvendigt.
- Rør rundt og smag til med salt og friskkværnet peber. Anret i et fad og pynt med frisk timian.
Næringsindhold
Tips
Servér din pasta med kylling sammen med dampet broccoli og hjemmebagt focaccia.
Flere italienske opskrifter: