Få min opskrift på marry me chicken, der er en klassisk og populær ret med kylling, soltørrede tomater og hvidløg i en let flødesovs.
Marry me chicken, der vel frit kan oversættes til "gift dig med mig" kylling, er en lækker og nem ret, der ikke tager lang tid at lave.
Grundlæggende er den lavet med kylling, soltørrede tomater og hvidløg i en flødesovs, men her får du min version, der er lidt lettere og mere sund end den traditionelle.
Jeg bruger ikke smør, fløde er erstattet med madlavningsfløde og så er den uden parmesan. Du kan selvfølgelig sagtens lave din egen udgave ved i stedet af bruge smør, fløde og parmesan.
Se også de skønne opskrifter på:
- Kylling i flødesovs
- Kylling i paprika flødesovs
- Pasta med kylling i flødesovs
- Kylling i estragonsauce
Opskrift på nem marry me chicken
Opskriften er beregnet til fire personer.
Marry me chicken
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst - bankes flade
- hvedemel
- olivenolie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - knust og hakket
- 100 gram soltørrede tomater - hakket
- 2 teske oregano
- 2,5 deciliter hønsebouillon - af 2,5 dl. vand og 1 terning
- 2,5 deciliter madlavningsfløde
- citronsaft - friskpresset
- 1 håndfuld basilikum
- 400 gram pasta - koges al dente, altså med lidt bid
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til marry me chicken starter du med, at banke 4 stk. kyllingebryst flade. Læg evt. kyllingefileterne mellem to fryseposer og bak dem let med en kagerulle eller lignende. Men uden at smadre kødet.
- Kom hvedemel (ca. 4-5 spiseskefulde) i en tallerken, og vend de bankede kyllingefileter grundigt i melet.
- Steg dem på en gennemvarm pande i en god sjat olivenolie, hvor de skal have ca. 3 minutter på hver side. Tages til side. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Stil panden tilbage på kogepladen, og svits nu 1 løg og 4 fed hvidløg uden det tager farve. Gør det i den resterende mængde olie fra stegningen af kyllingefileterne.
- Tilsæt så 100 gram soltørrede tomater sammen med 2 teske oregano, og vend det rundt.
- Derefter kommes 2,5 deciliter hønsebouillon på panden sammen med 2,5 deciliter madlavningsfløde, og det koges op.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Del hvert stykke stegt kyllingebryst i to halve, og det forsigtigt ned i sovsen. Må gerne dækkes næsten til af sovs.
- Lad det simre mens du koger 400 gram pasta, men lad gerne pastaen have lidt bid.
- Pynt retten med 1 håndfuld basilikum, hvor bladene lægges øverst.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Marry me chicken serveres straks sammen med pasta og gerne lidt dampet broccoli eller andre grøntsager. Velbekomme.
Louise Svenningsen
Det jo ikke jer der har opfundet denne opskrift,..
Holger Rørby Madsen
Hej Louise
Det har du fuldstændig ret i - det er traditionel ret 🙂
Men det er min - og lidt fedtfattigere udgave.
Alt det bedste
Holger