• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Butterdejspizza med kartofler, feta og bacon

Butterdejspizza med kartofler, feta og bacon

Butterdejspizza
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. maj 2025 - Udgivet: 19. april 2023

Butterdejspizza er en super nem måde at lave en anderledes pizza på. Den bliver lettere i udtrykket end en almindelig pizza, og passer super til en brunch eller som frokostret med salat til.

Indrømmet, jeg køber ofte butterdej i stedet for at lave dejen selv. Den købte smager dejlig, og så er den nem at arbejde med.

Her bruger jeg kartofler, feta og bacon, men du kan variere, som du vil, blot du holder fast i selve fetablandingen, som er en lækker, cremet bund på dejen.

Se også disse opskrifter:

  • Pizzasnegle
  • Salatpizza
  • Lasagne bolognese
  • Pasta med kødsovs

Opskrift

Butterdejspizza
Karen SenecaKaren Seneca

Butterdejspizza med kartofler, feta og bacon

5 fra 2 stemmer
Butterdejspizza er nem at lave, og så smager den godt. Opskriften her er med kartofler, feta og bacon, men du kan variere fyldet, som du vil.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 8 stk
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Kalorier: 294
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 rulle butterdej - 275 gram ca.
  • 1 stk æggeblomme - til pensling
  • 125 g fetaost
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk friskkværnet peber - eller en halv afhængig af smag
  • 1 tsk citronsaft
  • 8 stk kartofler - i skiver
  • 1 pakke bacon - i skiver
  • karse - som drys på toppen

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at koge kartoflerne i ca. 8 minutter. Skyl dem i koldt vand og skær dem i tynde skiver.
  2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme. Tag butterdejen ud af køleskabet og fold den ud på en bageplade.
  3. Prik huller i dejen med en gaffel og pensl med en pisket æggeblomme tilsat en smule vand. Sæt dejen i ovnen og bag i 8 minutter.
  4. Mos fetaosten med en gaffel og bland creme fraiche, peber og citronsaft i ti len tyk let smuldret creme.
  5. Tag butterdejen ud af ovnen og smør fetacremen derpå, placer kartoffelskiver i cremen og bag i 7-8 minutter. I mens steger du bacon på panden.
  6. Tag din butterdejspizza ud af ovnen og drys med bacon, som du smuldrer mellem fingrene. Top til sidst med karse og server. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 294kcalKulhydrater: 2gProtein: 10gFedt: 27gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.1gKolesterol: 52mgNatrium: 557mgKalium: 125mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.4gVitamin A: 89IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 81mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis du vil have friske tomater og oliven på din butterdejspizza i stedet, skal du ikke bage dem med dejen, men i stedet skære begge dele i tynde skiver og komme på pizzaen, når den er færdigbagt.

Derefter drysser du med olivenolie, salt og krydderier efter eget valg. Du kan også toppe med friske krydderurter.

Vil du prøve at bage endnu en alternativ pizza, denne opskrift på italiensk pizzadej måske noget for dig. Du kan også bage en klassisk, italiensk Pizza Margherita.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required