Her er min opskrift på æggeomelet med grønkål og bacon, som du kan lave på cirka 10 minutter. En god fyldig omelet til eksempelvis morgenmad eller frokost.
Æggeomelet med grønkål er super nem og hurtig at lave, og selvom grønkål måske ikke er det første du tænker på i en omelet, så er det er perfekt match.
Brug den sunde omelet til morgenbordet, brunch eller frokost, og mængden af grønkpl kan du jo justere som du synes.
Opskriften på grønkålsomelet med bacon er beregnet til 2-3 personer.
Ingredienser til æggeomelet med grønkål
150 gram bacon i tern
4 æg
1 teskefuld løgpulver
1 teskefuld paprika
50 gram vand
75 gram fintsnittet grønkål
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Varm en pande op og steg bacontern næsten sprøde.
- Pisk æggene sammen med vand, løgpulver, paprika, salt og friskkværnet peber.
- Skyl grønkål grundigt og snit den helt fint. Eller køb en færdigsnittet grønkål, der allerede er skyllet. Det er nemt.
- Tilsæt grønkålen til den stegte bacon på panden, og lad det svitse 30 sekunder.
- Hæld æggemassen ved, og skub det lidt rundt på panden, så fyldet fordeles jævnt.
- Skru lidt ned for varmen, læg et låg på og lad din æggeomelet med grønkål stege ca. 4-5 minutter.
- Fjern låget, fold omeletten sammen på midten og så er den klar til servering.
Til en omelet med grønkål serveres et stykke rugbrød og lidt tomater.
Se også mine opskrifter på:
Ulla Nielsen
Under ingredienser står “50 gram vand” men det fremgår ikke af opskriften hvor de 50 gram indgår. Jeg har min egen idé. Men henviser ofte til “Madens Verden” når mine unger spørger efter en lækker opskrift og de er ikke endnu helt erfarende i et køkken.
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
Mange tak for de fine ord, og du har helt ret her: Det var faldet ud, men er nu rettet til 🙂
Atter en gang tak.
Alt det bedste
Holger