Teboller er bløde boller, der kan nydes lune med smør. Bollerne i denne opskrift er lavet af en nem bløddej med smør. Tebollerne kan fryses.
Prøv lige denne teboller opskrift, for bedre hjemmebagte boller får du ikke.
Tebollerne er meget nemme at bage, og de får en sprød skorpe, men en let og luftig struktur.
Opskrift på teboller
Nem opskrift på hurtige teboller af bløddej
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og tilsæt gær. Rør gæren godt ud i vandet.
- Rør derefter ægget i, og bland hvedemel sammen med sukker, salt og kardemomme i en anden skål. Ælt det ind i dejen. Først fem minutter ved lav hastighed, og derefter tre minutter på høj hastighed.
- Skru ned til laveste hastighed igen. Blødt smør skæres i grove stykker og kommes ved. Ælt nu smørret ind i dejen, og det tager 3-4 minutter.
- Læg dejen ud på et bord, og stræk den lidt aflang. Fold den side ind over den anden, og læg den i en skål til hævning. Luk skålen med et stykke husholdningsfilm og læg derefter et viskestykke over. Lad hæve i 15 minutter.
- Del dejen i to dele, og tril dem til to pølser. Del hvert pølse i 15 mindre stykker, som trilles til boller, spændes op og sættes på bageplade med bagepapir. Du skal bruge to bageplader.
- Pisk æg sammen med lidt mælk og et lille nip salt. Pensl dine teboller, læg husholdningsfilm og viskestykke over dem, og lad dem hæve i 30 minutter.
- Bag begge plader i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter. Men hold øje med bollerne, der ikke må blive for mørke.
- De færdigbagte teboller afkøles på en rist, og nydes med smør.
Tips
Teboller er perfekte boller til kaffen, fødselsdagen eller når du har lyst til en hjemmebagt bolle.
Opskriften giver cirka 30 teboller, afhængig af hvor store du laver dem.
Video: Sådan slår du boller op
Se i denne video hvordan du slår boller op:
Se også mine opskrifter på:
Hej Hanne
Mange tak. Det er jeg meget glad for. Det er rigtigt at bollerne er små, når man lave 30, men sådan er der også nogen der foretrækker dem 🙂
Filmen kan desværre godt hænge fast, og jeg anvender også indimellem fryseposer, men det sker altså at de hænger fast på bollerne. Plasten er bare vigtig for at holde på fugten i dejen, og her er et vådt viskestykke ikke nok. Så det bedste råd er nok lidt forsigtighed, og så må vi leve med at det kan klistre lidt fast.
Jeg vil prøve at lave en video, hvor jeg viser hvordan man spænder boller op. Indtil da får du lige forklaringen. Det er kort sagt, at man triller bollerne runde, hvorefter man nærmest trækker dejen ned under bollerne hele vejen rundt. Så bliver bollerne flotte og runde. Håber det giver mening 🙂
Med de bedste hilsner
Holger
Hej, Jeg har bagt disse boller i dag, de er super gode. Næste gang vil jeg dog lave dem noget større, de bliver meget små, hvis man laver 30. Jeg synes det er besværligt med det film over og det hæmger fast i bollerne når man tager det af, er der en anden løsning? Hvad mener du med at bollerne spændes op?