Teboller er bløde boller, der kan nydes lune med smør. Bollerne i denne opskrift er lavet af en nem bløddej med smør, og de kan fryses.
Prøv lige denne skønne opskrift på teboller, for her får du himmelsk god bolle, der er lækker og velsmagende.
Tebollerne er meget nemme at bage, og de får en sprød skorpe, men en let og luftig struktur.
Opskriften giver 30 stk.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på teboller
Teboller
Ingredienser
- 3,5 deciliter vand - lunkent
- 40 gram gær
- 1 æg
- 600 gram hvedemel
- 45 gram sukker
- 1 teske salt - med lidt top
- 1 teske kardemomme
- 80 gram smør - blødt
Til pensling anvendes
- 1 æg
- mælk
- salt - en smule
Sådan gør du
- Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og tilsæt gær. Rør gæren godt ud i vandet.
- Rør derefter ægget i, og bland hvedemel sammen med sukker, salt og kardemomme i en anden skål. Ælt det ind i dejen. Først fem minutter ved lav hastighed, og derefter tre minutter på høj hastighed.
- Skru ned til laveste hastighed igen. Blødt smør skæres i grove stykker og kommes ved. Ælt nu smørret ind i dejen, og det tager 3-4 minutter.
- Læg dejen ud på et bord, og stræk den lidt aflang. Fold den side ind over den anden, og læg den i en skål til hævning. Luk skålen med et stykke husholdningsfilm og læg derefter et viskestykke over. Lad hæve i 15 minutter.
- Del dejen i to dele, og tril dem til to pølser. Del hvert pølse i 15 mindre stykker, som trilles til boller, spændes op og sættes på bageplade med bagepapir. Du skal bruge to bageplader.
- Pisk æg sammen med lidt mælk og et lille nip salt. Pensl dine teboller, læg husholdningsfilm og viskestykke over dem, og lad dem hæve i 30 minutter.
- Bag begge plader i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter. Men hold øje med bollerne, der ikke må blive for mørke.
- De færdigbagte teboller afkøles på en rist, og nydes med smør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Teboller er perfekte boller til kaffen, fødselsdagen eller når du har lyst til en hjemmebagt bolle.
Caja
Ģode boller
Thilde
Hvilken konsistens skal dejen have?
Pia Bøgelund
Hi Holger
Dejlige opskrifter du giver os. Lige det med husholdningsfilm der må jeg give Hanne ret. Jeg fik ødelagt udsenet på min ellers lækre boller og hævningen fungerede heller ikke godt i ovnen efter at jeg, synes jeg selv, forsigtigt prøvede at få film af bollerne. Så en lille film om hvordan det gøres modtages med kyshånd.
Mange hilsner Pia
Hanne Hoffmann
Hej, Jeg har bagt disse boller i dag, de er super gode. Næste gang vil jeg dog lave dem noget større, de bliver meget små, hvis man laver 30. Jeg synes det er besværligt med det film over og det hæmger fast i bollerne når man tager det af, er der en anden løsning? Hvad mener du med at bollerne spændes op?
Madensverden.dk
Hej Hanne
Mange tak. Det er jeg meget glad for. Det er rigtigt at bollerne er små, når man lave 30, men sådan er der også nogen der foretrækker dem 🙂
Filmen kan desværre godt hænge fast, og jeg anvender også indimellem fryseposer, men det sker altså at de hænger fast på bollerne. Plasten er bare vigtig for at holde på fugten i dejen, og her er et vådt viskestykke ikke nok. Så det bedste råd er nok lidt forsigtighed, og så må vi leve med at det kan klistre lidt fast.
Jeg vil prøve at lave en video, hvor jeg viser hvordan man spænder boller op. Indtil da får du lige forklaringen. Det er kort sagt, at man triller bollerne runde, hvorefter man nærmest trækker dejen ned under bollerne hele vejen rundt. Så bliver bollerne flotte og runde. Håber det giver mening 🙂
Med de bedste hilsner
Holger