En god opskrift på spidskål med parmaskinke, der er lækkert tilbehør til blandt andet kylling. Kål og skinke steges færdig i ovnen.
Kålen er en af mine favoritter, og her er spidskål med parmaskinke, der er et super godt tilbehør til en stribe kødretter.
Spidskålen passer perfekt sammen med den saltede skinke, og så er den meget nem at lave.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til spidskål med parmaskinke
1 spidskål (gerne økologisk)
4 skiver parmaskinke
2 spiseskefulde olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Fjern det yderste blad på spidskålen, og skyl kålen grundigt.
- Fyld vand i en gryde, og læg spidskålen ned i vandet, så den næsten er dækket. Kom også lidt salt ved.
- Kog op og lad nu spidskålen koge i tre minutter. Hæld vandet fra.
- Del spidskålen i fire stykker på langs (kvarte), og skær stokken fra.
- Vikl et stykke parmaskinke om hvert stykke kål, og læg dem i et ildfast fad.
- Dryp lidt olivenolie over, og krydr med lidt friskkværnet peber.
- Bag nu spidskålen med parmaskinke i cirka 15 minutter ved 175 grader varmluft, så skinken lige når at blive sprød.
- Tag kålen ud, og server den til en grydestegt kylling.
Se også mine opskrifter på:
Jeg elsker denne opskrift! Den er bare så nemt og så sundt.... Billigere end at spise kebab :)... JEg laver det samme med kartofler og skinke <3