Her er min opskrift på soja marinerede spareribs. Det er kamben lavet helt fra bunden, og de pensles undervejs med den lækre sojamarinade.
Soja marinerede spareribs er lækker aftensmad, som også kan bruges som gæstemad.
Det er kamben lavet helt fra bunden, hvor kamben koges møre, og derefter steges færdige i ovnen. Her pensles de med den hjemmelavede sojamarinade.
Mængden af kamben eller spareribs afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er, men normalt vil jeg sige, at omkring to kilo kamben burde være nok.
Det afhænger selvfølgelig af mængden af tilbehør.
Se mere inspiration her:
Opskrift på soja marinerede spareribs
Ingredienser
- 2 kilo kamben - eller så mange spareribs du synes
- 3 laurbærblade
- 1 løg - grofthakket
- 25 peberkorn
- 1 spiseskefuld salt
Soja marinade
- 5 spiseskefulde soja
- 1 spiseskefuld sød chilisauce
- 2 spiseskefulde honning
- 2 spiseskefulde limesaft
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kamben skæres ud i passende størrelser, så de kan være i en stor gryde. Fyld koldt vand, så det netop dækker. Tilsit også laurbærblade, løg, peberkorn og salt. Koges nu i ca. 45 minutter under låg. Du kan evt. fjerne skum efter fem minutter med en hulske.
- De kogte kamben tages op og lægges på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Alle ingredienserne til sojamarinade koges op i en gryde, og koges ind, så konsistensen er som en sirup.
- Pensl de kogte kamben på sojamarinade på begge sider.
- De soja marinerede spareribs steges nu færdige i ovnen, hvor de skal have ca. 20 minutter. Pensles med resten af sojamarinaden efter 10 minutter.
Næringsindhold
Note
De færdigstegte soja marinerede spareribs serveres straks.
Klassisk tilbehør er naturligvis en hjemmelavet coleslaw og sprøde pommes frites.
Her finder du mange flere opskrifter på aftensmad.

Comments
No Comments