Langtidsstegte ribben eller verdens møreste spareribs i ovn. Kald dem hvad du vil, men dette er den ultimative opskrift på go'e ben med BBQ, som ikke koges.
Her får du hvad jeg vil kalde verdens bedste opskrift på langtidsstegte ribben i ovn.
Du får ikke bedre spareribs, og opskriften er ret nem, for disse ribben skal ikke forkoges.
De steges direkte i ovnen, men først skal de lige gnubbes med en hjemmelavet tør rub.
Lad benene hvile lidt inden de ovnsteges, og du kan faktisk også komme de krydrede ribben på køl natten over, hvor de står og trækker endnu mere smag. Eller bare følg opskriften her.
Selvom ribbenene tager lidt tid at lave, så er det hele ventetiden værd. Og de passer jo nærmest sig selv, så du kan lave andre ting imens.
Men du har aldrig fået så møre spareribs, eller go'e ben, som disse. De er altså i verdensklasse. Se også mine populære opskrifter på ribben i airfryer og soja marinerede spareribs lavet fra bunden.
Opskrift på langtidsstegte ribben
Langtidsstegte ribben i ovn (opskrift med BBQ-marinade)
Ingredienser
- 1,5 kilo ribben - gerne kødfulde
Tør rub
- 3 teskefulde salt
- 3 teskefulde paprika
- 1 teske spidskommen
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld løgpulver
- friskkværnet peber
BBQ-marinade
- 1 portion barbecuemarinade - hjemmelavet, se opskrift i linket
Sådan gør du
- Start med at fjerne hinden på bagsiden af ribbenene. Eller bed slagteren om at gøre det. Spareribs er bedst uden hinden.
- Bland alle ingredienserne til tør rub sammen.
- Læg ribbene på en rist på en dyb bradepande, hvor der netop er plads til tre sider ribben. Læg dem med undersiden opad.
- Drys en teskefuld tør rub på hver, og masser det godt ind i kødet.
- Vend benene om og drys også en teskefuld tør rub på hver overside. Fordel resten af krydderiblandingen på ribbenene, masser det igen godt ind i kød og ben. Lad hvile 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 150 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft.
- Hæld en god sjat vand i bunden af bradepanden - en halv til en hel liter, og stil bradepanden ind midt i ovnen med ribbenene på risten lige over.
- Nu steges de langtidsstegte ribben så i 2,5 timer. Her skal du ikke gøre noget, da de passer sig selv.
- Lav din hjemmelavede BBQ-marinade som anvist i linket længere oppe.
- Tag ribbenene ud af ovnen efter 2,5 timer, og skru ovnen op på 200 grader over- og undervarme.
- Pensl de langtidsstegte ribben godt med barbecue på begge sider. Kom godt rundt alle steder.
- Når ovnen er 200 grader varm, stilles ribbenene tilbage i ovnen, stadig på risten ovenpå bradepanden.
- Steg videre i cirka 30 minutter, og tag ribbene ud af ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tilbehør
De langtidsstegte ribben hviler lige fem minutter, inden du skærer dem ud i passende stykker.
Tre store rækker ben passer til cirka fire personer.
Skal du bruge ovnen til tilbehør, kan du pakke ribbenene ind i sølvpapir, mens du laver tilbehøret færdigt.
Tilbehør kan være disse lækre bagte kartofler.
Eller prøv med de intervalstegte pommes frites i ovn.
Se også mine opskrifter på:
Gammeldags stegeben i gryde - mormors opskrift
Spareribs (opskrift i grill eller ovn med hjemmelavet marinade)
Claus H.
Mere møre spareribs får man bare ikke, og så er de altså meget nemme at lave i ovnen. Tak.