Min bedste opskrift på gammeldags revelsben stegt i gryde med en god sovs og stegetid. Se også hvordan du laver revelsben i stegeso i ovn.
Gammeldags revelsben er en rigtig god ret fra mormors tid, hvor kødet simrer i en gryde indtil det er mørt som smør.
Det er ikke kun en ret, der er ret nem at lave, men også en hverdagsret til billige penge.
Revelsben er ofte til at få for billige penge, og de kødfulde er samtidig ofte på tilbud i butikkerne.
Så der er mange gode grunde til at kaste sig over revelsben, og her kan du se hvordan du tilbereder dem i både gryde og stegeso i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på revelsben i gryde
Gammeldags revelsben
Ingredienser
- 4 store revelsben - på min. 200 gram stykket
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 gulerod
- 1 løg
- 3 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 3 laurbærblade
- 10 peberkorn
- salt
Sovs
- stegesky
- 1 deciliter piskefløde
- Lidt gastrik - eller eddike
- salt og friskkværnet peber
- 1 teskefuld majsstivelse
Sådan gør du
- Revelsben saltes og brunes af i smør i en stegegryde. Brunes godt på begge sider.
- Tilsæt lidt balsamico samt gulerod og løg i grove tern. Lad det svitse med et par minutter.
- Kom så vand ved sammen med en bouillonterning, laurbærblade, peberkorn og en smule salt. Lad det koge op, læg låg på gryden og nu skal de grydestegte revelsben blot simre i cirka halvanden time, indtil de er helt møre.
- Tag så forsigtigt kødet op af gryden, og læg dem på et skærebræt. Pil benene af og kassér dem.
- Skyen i gryden sigtes og kommes tilbage i gryden. Kog op sammen med lidt fløde, og smag til med salt, peber og lidt gastrik eller eddike.
- Jævn sovsen med lidt Maizena, der udrøres i lidt koldt vand, inden den piskes ind i sovsen.
- Kog sovsen igennem og læg kødet tilbage i sovsen, hvorefter den er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Revelsben i stegeso
Du kan også nemt stege revelsben i stegeso i ovn.
Her starter du med at brune kødet af i smør på en varm pande, hvorefter de lægges i en stegeso og dryppes med balsamico.
Svits så gulerod og løg på panden, og tilsæt vand og bouillonterning sammen med laurbærblade, peberkorn og lidt salt.
Kog det op og hæld derefter indholdet ned i stegesoen til kødet. Læg låget på.
Sæt stegesoen med revelsbenene ind i en forvarmet over ved 200 grader varmluft, og give den cirka halvanden time.
Tag stegesoen ud, og læg kødet til side. Kog skyen op i en kasserolle sammen med lidt fløde, jævn den og smag til.
Ekstra tip: Prøv at komme et par teskefulde ribsgele i sovsen, det løfter den yderligere.
Tilbehør til revelsben
Tilbehør til de grydestegte revelsben (eller dem i stegeso) kan være ovnstegte kartofler og dampet broccoli.
Eller prøv med dampede gulerødder og en nem avocadosalat.
Se også opskriften på ølmarinerede revelsben.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Jette
Hej 😊
Jeg har brug for at udskrive en opskrift, er det muligt ? Jeg kan ikke se hvordan jeg kan skrive den ud.
Håber I kan hjælpe mig.
Mvh. Jette Steinmetz Hansen.
Holger Rørby Madsen
Hej Jette
Denne opskrift var ikke opdateret fra det gamle system, men det er den nu. Og dermed er printknappen også kommet på.
Håber det hjælper - og jeg beklager.
Alt det bedste
Holger