Ølmarinerede revelsben er lækker grillmad, der grilles en time ved indirekte varme. Se her hvordan du laver den bedste ølmarinade til benene.
Opskriften på ølmarinerede revelsben er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.
Ingredienser til ølmarinerede revelsben
2 store revelsben på 250 gram stykket
Til ølmarinade bruger du
1 deciliter mørkt øl
1 teskefuld paprika
2 spiseskefulde honning
4 spiseskefuld tomatketchup
1 spiseskefuld citronsaft
1 teskefuld løgpulver
1 teskefuld fint salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bed slagteren om at finde to store og gode stykker revelsben, der gerne må veje omkring 250 gram stykket.
- Bland alle ingredienserne til ølmarinaden sammen. Du bestemmer selv hvilken mørk øl du anvender, men i denne omgang har jeg brugt en Brown Ale fra Bryghuset Møn. Den passer godt til en ølmarinade.
- Smag gerne ølmarinaden til med salt og peber - og eventuelt mere citronsaft.
- Smør så dine revelsben godt ind i marinaden, læg dem i en lille alubakke (der kan lige være to stykker revelsben), og lad dem stå og trække i 15 minutter.
- Så griller du kødet ved indirekte varme i cirka en time. Stil alubakken med de ølmarinerede revelsben midt i grillen, og vend kødet nogle gange undervejs.
- Du skal ikke grille kødet ved for høj varme, så hold en temperatur på omkring 175 grader under hele stegetiden.
- Dette gælder både i gasgrill og kuglegrill 🙂
- Tag de grillede revelsben af, og lad dem hvile fem minutter inden servering.
Server med en god spidskålssalat og hjemmebagt focaccia.
Se også mine opskrifter på: