Her får du den bedste opskrift på revelsben med æblemost. Kødet steges mørt som smør i en stegegryde i et par timer, og skyen jævnes til en lækker sovs.
Revelsben med æblemost er på alle måder en fremragende opskrift.
Dels er revelsben nemme at at lave, og selvom det tager et par timer, så passer de sig selv i stegegryden imens.
Samtidig er opskriften meget simpel, og de steges blot i æblemost tilsat en bouillonterning.
Stegeskyen kan du efterfølgende blot jævne med lidt Maizena, og den har så meget smag, at du ikke behøver tilføre fløde.
Derfor er retten heller ikke frygtelig kalorietung.
Så find den store stegegryde frem, og revelsben med æblemost er fremragende at lave i en støbejernsgryde.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til revelsben med æblemost
Ca. 1,5 kilo revelsben
Soja
1 rødløg
3 fed hvidløg
Frisk timian
3 deciliter æblemost
1 bouillonterning
1 spiseskefuld Maizena majsstivelse
Salt
Peber
Fremgangsmåde
- Revelsben pensles med soja på alle sider og trækker fem minutter.
- Imens kan du hakke et rødløg groft og snitte hvidløgsfed i tynde skiver.
- Varm en stegegryde op ved høj varme, og brun revelsben på begge sider. Gør det eventuelt over to omgange, så de får en god stegeskorpe. Krydr dem med salt og peber.
- Kom løg og hvidløg ved at lad det svitse et minuts tid.
- Hæld æblemost i gryden og smuldr en bouillonterning i. Gerne hønsebouillon, men det kommer sig ikke så nøje.
- Kom også nogle kviste timian i gryden, sørg for at revelsbenene ligger godt i gryde, men de behøver ikke være helt dækket af æblemost.
- Læg låget på og lad nu dine revelsben med æblemost simre i et par timer. Her passer de fint sig selv.
- Efter to timer tages de nu meget møre revelsben op af gryden, men pas på de ikke går fra hinanden, da kødet er meget mørt.
- Skyen sigtes og kommes tilbage i gryden, hvor den koges op og jævnes med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Smag saucen til med salt, peber og gerne lidt gastrik eller eddike.
Servering
Revelsben med æblemost serveres straks sammen med dampet broccoli.
Og prøv også at servere disse karamelliserede kartofler til - de er altså gode.
Del dine ideer og tanker med os andre her: