Her er opskriften på verdens bedste spareribs, som du ikke behøver at forkoge. Med opskrift på hjemmelavet tørrub og barbecuesovs.
Så bliver det ikke nemmere at lave verdens bedste spareribs.
Med denne opskrift slipper du nemlig for at forkoge benene, som grilles ved direkte varme.
Tricket er, at du pakker benene ind i sølvpapir, og her får de lov til at stege helt møre. Samtidig bevarer du masser af smag i pakkerne.
Er det ikke farligt at bruge sølvpapir til madlavning? Det kan du læse mere om i denne artikel, hvor jeg har kigget nærmere på brugen af sølvpapir til mad.
Opskriften er til fire personer, hvor der er beregnet en række ben til hver. Dette afhænger selvfølgelig af hvor store benene er, og hvor sultne I er.
Ingredienser til verdens bedste spareribs
4 rækker spareribs
Tørrub
1 spiseskefuld paprika
1 spiseskefuld hvidløgspulver
1 spiseskefuld tørret timian
1 spiseskefuld salt
Lidt tørret chili
Friskkværnet peber
Lidt æblemost til spray
Barbecuemarinade
Her vil jeg anbefale dig min nemme opskrift på hjemmelavet barbecuesauce
Fremgangsmåde
- Du skal starte med at fjerne hinden bag på benene. Jo, det er lidt bøvlet, men der er ingen vej udenom. Stik en lille kniv ind mellem ben og hinde, og træk den af. Så svært er det heller ikke.
- Del hvert række ben i to eller tre lige store stykker, afhængig af størrelsen.
- Bland alle ingredienserne til din tørrub sammen, og krydr nu alle benene på begge sider.
- Hvert stykke ben pakkes nu ind i et dobbelt lag sølvpapir. Læg et stykke ben på to lag sølvpapir, og spray eller dryp med lidt æblemost. Luk så pakkerne helt sammen, men pas på der ikke går hul på sølvpapiret. Benene kan være skarpe, og derfor skal der ikke så meget til.
- Læg pakkerne med spareribs på grillristen ved en lav og direkte varme, hvor de nu grilles i en time. Vend gerne pakkerne nogle gange undervejs, men pas igen på der ikke går hul på dem. Og det er vigtigt at holde varmen nede, hvor grillen helst ikke kommer meget over de 150 grader.
- Efter en time tages pakkerne af grillen, og nu skal de lige køle af i små 10 minutter.
- Lav den hjemmelavede barbecuesauce som anvist i linket længere oppe.
- Pak dine spareribs ud og pensl alle med barbecuesaucen, hvorefter benene igen lægges på grillen, hvor de skal have 5-7 minutter på hver side ved en middel varme. Pas på de ikke bliver brændte!!
Servering
Verdens bedste spareribs skal lige hvile inden servering.
Her vil jeg foreslå at de anrettes med min opskrift på sprøde pommes frites, der også er nemme at lave. Dertil en lækker frillice salat.
Spareribs i ovn
Du kan også nemt lave verdens bedste spareribs i ovn.
Her følger du blot opskriften som anvist til grillen, men lægger pakkerne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, og her skal de have en time.
Efterfølgende bliver de penslet med marinade, og steges i ovnen under grillelementet i cirka 8-10 minutter.
Se også mine opskrifter på:
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.