Opskrift på hjemmelavede spareribs helt fra bunden til ovn eller grill. Med den bedste grillmarinade og alle de gode tips og tricks.
Hvad er næsten bedre end kødfulde og møre spareribs, og her får du min opskrift på de lækre go'e ben.
Ikke at forveksle med gammeldags stegeben, der er noget andet, men dette er de rigtige spareribs, som de skal smage.
Køb gode kamben ved slagteren, og bed ham eventuelt om at fjerne hinden bag på benene. Ellers må du selv i gang,
Mængden på de 2000 gram ben her passer fint til normalt sultne voksne, men hvis du er vanvittig sulten og glad for spareribs, ja så køber du nogle flere. Se i øvrigt også her hvordan du laver langtidsstegte ribben eller ribben i airfryer.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på nemme spareribs
Spareribs
Ingredienser
- 2000 gram kamben
- 3 laurbærblade
- 1 rødløg - grofthakket
- 20 sorte peberkorn
- 2 teskefulde salt
- 1 portion marinade - se opskriften på marinade her i dette link
Sådan gør du
- Skær kambenene over, så de kan være i en stor gryde. Fyld op med vand, så kambenene er HELT dækkede. Tilsæt et par teskefulde salt, laurbærblade, løg og peberkorn.
- Kog nu dine grillben i 45-50 minutter ved svag varme. Efter fem minutter fjerner du lige skummet med en hulske, og lader benene koge videre. Det skal ikke koge for voldsomt, men blot simre.
- Tag dem op, og læg i et fad.
- Nu kan du så enten vælge at stege dine spareribs færdige i ovnen eller i din grill.
- Stegetiden er den samme, og det er fremgangsmåden sådan set også.
- Hvis du laver dem i ovnen, skal du beklæde en bageplade med bagepapir - det letter rengøringen efterfølgende ganske betydeligt.
- Læg kambenene på pladen, og steg dem i ovnen i cirka 20-25 minutter ved 220 grader varmluft. Halvvejs pensler du grillbenene med den hjemmelavede grillmarinade.
- I grillen er det meget det samme. Jeg har lavet spareribsene i min Weber Q3200, og det sker ved indirekte varme. Hold varmen på cirka 220 grader, og stil gerne dine spareribs i et stativ - eller læg dem på en stegerist i midten af grillen, og luk låget.
- Giv dem 20-25 minutter - og efter 15 minutter pensler du dem med marinade på begge sider, hvorefter de griller færdige. Hvis du ønsker dem mere mørke, kan du til sidst give dem et par minutter over direkte varme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De tilberedte spareribs serveres straks med bagte kartofler og persillesmør.
Se også mine opskrifter på hjemmelavet barbecue marinade og de sojamarinerede spareribs.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: