Her får du den bedste opskrift på skyæg, der er flotte og indbydende æggeskyer til morgenmad. Æggene laves nemt i ovnen af pisket æggehvide og æggeblommer.
Skyæg - hvad er nu det for noget?
Det er såmænd smukke æggeskyer, der får tankerne hen på lette skyer, solen og en god morgenstemning.
Piskede æggehvider bages til luftige skyer, mens æggeblommer har rollen som solen. Sådan er et skyæg.
Opskriften er såre simpel. da æggeskyer blot laves af æg, salt og lidt peber.
Du kan dog eventuelt efterfølgende pynte med klippet purløg.
Opskriften er beregnet til fire personer, med et skyæg til hver. Nogle personer kan dog måske godt spise to, og så laver du selvfølgelig bare nogle flere.
Se også her hvordan du laver de bedste røræg.
Ingredienser til skyæg
4 æg
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt frisk purløg
Fremgangsmåde
- Start med at dele de hele æg i henholdsvis æggehvide og æggeblomme. Æggehviderne kommes i en skål, mens æggeblommen blot bliver tilbage i æggeskallen. Stil den sikkert, så den ikke vælter inden du skal bruge den.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Æggehviderne krydres med lidt salt og peber, hvorefter de piskes helt luftige. Du skal kunne lave tricket med at vende skålen med de piskede æggehvider på hovedet - uden at æggehviderne falder ud.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Fordel nu de piskede æggehvider i fire lige store stakke, som du med en ske former til fire skyer. I midten af hvert skyæg laves en lille fordybning, hvor der er om lidt er plads til en æggeblomme.
- Bag nu æggehviderne midt i ovnen i cirka otte minutter.
- Tag dem ud og hæld nu forsigtigt en æggeblomme i fordybningen i hvert af dine skyæg.
- Sæt derefter dine æggeskyer tilbage i ovnen, hvor de nu skal have cirka fem minutter mere. Afhængig af hvor meget du ønsker æggeblommer tilberedt.
Servering
De færdige skyæg skal serveres straks. Æggeskyer falder nemlig hurtigt lidt sammen, så skynd dig at sætte dem på bordet.
De flotte skyæg er perfekte til morgenbordet, serveret med toast og hvad du ellers har lyst til.
Se i øvrigt også opskriften på mine lækre brunchæg med spinat og bacon.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Skyæg
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments