Her er min opskrift på salat med paneret kylling, der er en nem og lækker aftensmad. Den crispy kylling anrettes med bla. ærter og asparges.
Salat med med sprød kylling er utrolig nem at lave, og det er virkelig dejlig ret til aftensmad, når du vil have noget lettere i maven.
Her får paneret kylling, der er crispy og indbydende, som anrettes pænt med en god salat, dampede ærter og asparges. Dertil en nem dressing, som lige dryppes over.
Kyllingesalaten tager ikke lang tid at lave, og rester er gode til frokost dagen efter.
De enkelte mængder og ingredienser kan du sagtens justere til, og hele retten passer til fire personer som en let aftensmad.
Salat med sprød kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges
Ingredienser
- 450 gram kylling - her anvendes kyllingebryst filet uden skind
- 2 æg - sammenpiskes
- rasp
- BBQ krydderi - eller andet krydderi, eks. paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 salat - gerne en crisp salat, krølsalat eller romaine
- 1 bundt grønne asparges
- 150 gram ærter
- 1 bundt radiser - i skiver
Nem dressing
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike
- 1 teskefuld sennep
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Kom to æg i en dyb tallerken, og pisk derefter æggene sammen. Kom rasp i en anden tallerken, og vend det sammen med lidt BBQ-krydderi. Grillkrydderi er også godt og ellers kan du blot anvende lidt paprika.
- Dyp nu hvert stykke kyllingebryst i de sammenpiskede æg, og tryk det derefter ned i raspen hele vejen rundt. Lægges på en tallerken i fem minutter, hvor paneringen sætter sig. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Brun de panerede kyllingestykker i rigeligt med smør og lidt olie på en varm pande, så kyllingefileterne netop får farve på begge sider.
- Læg derefter de panerede stykker kylling på bagepladen og steg dem færdige i ovnen. Det tager ca. 20 minutter midt i ovnen.
- Imens knækker du roden af de grønne asparges, og damper dem sammen med ærter i 20-30 sekunder i spilkogende og saltet vand. Kom koldt vand i gryden så kogningen stopper, og tag de dampede asparges op.
- Bræk salat i grove stykker og fordel salaten i et pænt fad. Du kan som sagt anvende din yndlingssalat, og her har jeg brugt en crisp salat. Men krølsalat, romaine eller lignende salater er også gode til en salat med paneret kylling.
- Fordel asparges og ærter over salaten, og læg også skivede radiser ved.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og friskkværnet peber. Ønskes en mere sødlig dressing, kan den smages til lidt sukker eller honning. Dryp dressingen over salaten.
- De stegte stykker paneret kylling skæres i tynde skiver, og fordeles ligeledes pænt i fadet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Salat med sprød kylling, ærter og asparges serveres straks, og gerne sammen med et godt stykke brød. Evt. en hjemmebagt focaccia.
Se i øvrigt alle de lækre opskrifter på salater her.
Se mere indhold her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: