Paneret kylling er bankede stykker kyllingebryst, der paneres og steges sprøde. Her serveret med en lækker omgang stuvede ærter.
Paneret kylling er i virkeligheden en fjerkræ-udgave af den klassiske wienerschnitzel - og den smager mindst lige så godt.
De panerede kyllinge-schnitzler bliver meget møre efter stegningen på panden, og tilbehøret skal selvfølgelig være disse stuvede ærter.
Opskriften er til fire personer.
Se også her hvordan du nemt laver nuggets.
Opskrift på paneret kylling
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 4 spiseske hvedemel
- 2 æg
- 6 spiseske rasp
- 2 teske paprika
- salt og friskkværnet peber
Stuvede ærter
- 2 spiseske smør
- 1 spiseskefuld hvedemel - med lidt top
- 2 deciliter bouillon - varm
- 2 deciliter mælk
- 0,5 teske muskatnød - revet
- salt og friskkværnet peber
- 600 gram ærter
Sådan gør du
- Soignér kyllingebrysterne ved at skære fedt og urenheder fra.
- Læg dem enkeltvis mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem ensartet flade med en kagerulle. Uden at smadre kødet. Fortsat på samme med alle fire stykker kød, så du nu har fire kyllingeschnitzler.
- Find tre dybe tallerkner frem. Hæld hvedemel i den første, to æg og lidt vand i den anden (pisket godt sammen), og rasp og et par teskefulde paprika i den tredje tallerken.
- Dyp så først kyllingeschnitzlerne i melet, derefter i æggeblandingen og til sidst i raspen, så de bliver godt paneret. Læg til side.
- Smelt smør i en kasserolle og pisk hvedemel til de stuvede ærter i. Pisk derefter varm boullion i, og derefter mælk indtil du har den rette konsistens. Smag til med reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad den hvide sovs småkoge i fem minutter for at fjerne melsmagen.
- Kog ærterne i et minut, kom koldt vand i gryden - og hæld efterfølgende vandet fra.
- Kom ærterne i sovsen og rør rundt. Skru ned til lavt blus.
- Steg så de panerede kyllingeschnitzler i olie og smør på en varm pande, hvor de skal steges tre minutter på hver side.Krydres med salt og peber. Du kan formentlig kun stege to stykker kød ad gangen, så hold det første hold lune i ovnen ved 75 grader.
Næringsindhold
Tips
Paneret kylling serveres straks sammen med de stuvede ærter og timiankartofler. Kan selvfølgelig også serveres med stuvede ærter og gulerødder.
TIP: Rengør panden mellem de to hold stegninger, og tilfør ny olie og smør. Det giver det pæneste resultat.
Se også: Cornflakes kylling - sprøde og panerede kyllingenuggets
Del dine ideer og tanker med os andre her: