Her er min opskrift på stuvede ærter, der er klassisk tilbehør til blandt andet frikadeller og schnitzler. Her anvendes frosne ærter, der laves i hvid sovs.
Opskriften på stuvede ærter er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til stuvede ærter
450 gram frosne ærter
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
2 deciliter kogevand fra ærterne
2 deciliter mælk
Reven muskatnød
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom ærter i en gryde og dæk dem netop med vand. Kom lidt salt i og lad ærterne koge op. Derefter koges et minut og koldt vand hældes i gryden. Lad stå et minut og hæld så vandet fra - gem to deciliter kogevand til stuvningen!!
- I en gryde smeltes smør og hvedemel piskes i.
- Pisk derefter to deciliter kogevand i, og derefter to deciliter mælk. Tilsæt mere mælk om nødvendigt.
- Riv lidt muskatnød i den hvide sovs, og smag til med salt og peber.
- Lad stuvningen koge i 4-5 minutter.
- Vend ærterne i og lad dem varme i et minuts tid.
Stuvede ærter serveres straks, og ærterne er klassisk tilbehør til alt fra hamburgerryg til koteletter og schnitzler.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Stuvede ærter