Her er min opskrift på stuvede ærter, der er klassisk tilbehør til bla. frikadeller og schnitzler. Med frosne ærter, der laves i hvid sovs.
Stuvede ærter er tilbehør fra mormors tid, men bestemt også værd at servere i dag.
Ærterne laves i en hvid stuvning, og de kan serveres til frikadeller og meget andet.
Opskriften på ærtestuvning er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på stuvede ærter
Ingredienser
- 450 gram ærter fra frost
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter kogevand fra ærterne
- 2 deciliter mælk
- muskatnød revet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til stuvede ærter starter du med, at komme ærter i en gryde.
- Dæk dem netop med vand. Kom lidt salt i og lad ærterne koge op. Derefter koges de i et minut og koldt vand hældes i gryden. Lad stå et minut og hæld så vandet fra - gem to deciliter kogevand til stuvningen!!
- I en gryde smeltes smør, og hvedemel piskes derefter i.
- Pisk to deciliter kogevand i, og derefter to deciliter mælk. Tilsæt mere mælk om nødvendigt.
- Riv lidt muskatnød i den hvide sovs, og smag til med salt og peber.
- Lad stuvningen koge i 4-5 minutter.
- Vend ærterne i og lad dem varme med i stuvningen i et minuts tid.
Næringsindhold
Noter
Stuvede ærter serveres straks, og ærterne er klassisk tilbehør til alt fra hamburgerryg til koteletter og schnitzler.
Se flere opskrifter med ærter:
Ærtesuppe - opskrift på hjemmelavet suppe med ærter
Comments
No Comments