Her er min opskrift på stuvede ærter, der er klassisk tilbehør til bla. frikadeller og schnitzler. Med frosne ærter, der laves i hvid sovs.
Stuvede ærter er tilbehør fra mormors tid, men bestemt også værd at servere i dag.
Ærterne laves i en hvid stuvning, og de kan serveres til frikadeller og meget andet.
Opskriften på ærtestuvning er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på stuvede ærter
Stuvede ærter
Ingredienser
- 450 gram ærter - fra frost
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter kogevand - fra ærterne
- 2 deciliter mælk
- muskatnød - revet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til stuvede ærter starter du med, at komme ærter i en gryde.
- Dæk dem netop med vand. Kom lidt salt i og lad ærterne koge op. Derefter koges de i et minut og koldt vand hældes i gryden. Lad stå et minut og hæld så vandet fra - gem to deciliter kogevand til stuvningen!!
- I en gryde smeltes smør, og hvedemel piskes derefter i.
- Pisk to deciliter kogevand i, og derefter to deciliter mælk. Tilsæt mere mælk om nødvendigt.
- Riv lidt muskatnød i den hvide sovs, og smag til med salt og peber.
- Lad stuvningen koge i 4-5 minutter.
- Vend ærterne i og lad dem varme med i stuvningen i et minuts tid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Stuvede ærter serveres straks, og ærterne er klassisk tilbehør til alt fra hamburgerryg til koteletter og schnitzler.
Se flere opskrifter med ærter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: