Mørbrad i karry er en nem og hurtig ret med svinemørbrad, der steges med karry og grøntsager. Opskrift på hverdagsmad på ca. 15 min.
Mørbrad i karry kan hurtigt blive din nye favorit opskrift derhjemme, for det er altså en dejlig ret, der samtidig er nem og hurtig at gå til.
En lækker karryret med svinemørbrad, der serveres med kogte ris og en sund salat.
Kogte ris til fire personer - se mere i linket
1 skål god salat - eventuelt denne salat med peberfrugt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 2 spiseskefulde smør - til stegning
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 spiseskefuld karry
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter mælk
- 1 bundt persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at sætte risene over, så de er færdige når mørbraden også er klar. Evt. ris i kogepose, der typisk kun skal koges 10 minutter.
- Svinemørbrad afpudses og skæres i 8-10 bøffer.
- Varm en stor stegegryde godt op og kom et par spiseskefulde smør i. Når smørret er smeltet, lægges mørbradbøfferne i og brunes nu godt i et minuts tid på hver side ved høj varme. De skal brunes rigtigt af, da der er meget smag i stegeskorpen.
- Hak løget fint og skær peberfrugten i mindre tern. Kom løg og peberfrugt ved mørbraden, og steg yderligere et par minutter. Vend rundt undervejs.
- Drys karry og hvedemel over og vend det igen godt rundt.
- Tilsæt så mælk indtil sovsen har den rette tykkelse, og lad det koge ved svagere varme i cirka fem minutter.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere karry. Alt efter hvor stærk du ønsker retten.
- Hak persille groft og vend det i retten med mørbrad i karry lige inden servering.
Næringsindhold
Tips til opskriften
Mørbrad i karry er nu klar til servering, og som sagt passer kogte ris og en god salat perfekt til.
Se også disse opskrifter med karry:

Comments
No Comments