Her får du en dejlig opskrift på en indisk gryderet gryderet med karry og svinemørbrad. Den hurtige karrygryde serveres med ris og naanbrød.
Indisk gryderet er en dejlig og nem gryderet med en varm smag, og den serveres med kogte ris til.
Gryderetten tager ikke så lang tid at lave, og samtidig skal der heller ikke bruges for mange forskellige ingredienser til den.
Som krydderier kan du nøjes med karry, men der kan sagtens tilsættes flere, herunder koriander, kanel, spidskommen eller hvad du godt kan lide.
Opskriften er beregnet til fire personer, og indisk gryderet nydes med ris og et lækkert stykke naanbrød til. Simpelt og godt.
Opskrift på indisk gryderet
Indisk gryderet med karry, svinemørbrad og kokosmælk
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudset, skåret i mindre tern
- 2 løg - hakkes fint
- 4 fed hvidløg - hakket fint
- 4 teskefulde karry - eller mere, hvis du ønsker det
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 1 dåse kokosmælk
- 2 deciliter fløde - måske lidt mere, kan erstattes med creme fraiche
- 3 spiseskefulde tomatpure
- 1 lime - saft fra en halv limefrugt
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbrad og skær den i mindre tern. Klargør også løg og hvidløg.
- Kom en god sjat olie i en varm gryde, og brun hurtigt svinemørbraden. Det tager 1-2 minutter ved en god varme.
- Kom løg, hvidløg og karry ved og sautér et minuts tid mere. Du kan også tilsætte andre krydderier som eks. lidt koriander, kanel, garam masala eller hvad du synes.
- Tilsæt så kokosmælk sammen med fløde og tomatpure. Pres saften af en halv lime ved.
- Lad indholdet koge op og skru derefter ned på lavere blus. Indisk gryderet simrer nu under løg i ca. 15 minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber - evt. også lidt mere karry og limesaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Indisk gryderet serveres straks, og som sagt gerne med kogte ris og et stykke nybagt naanbrød til.
Jolanda
Hej Holger. Peberfrugten fremgår ikke i tilberedelse af denne gode ret.