• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

billede til ribeye på gasgrill
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
126
SHARES
FacebookMessenger126PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. marts 2025 - Udgivet:  24. juni 2016

Ribeye på gasgrill er den bedste bøf! Fedtmarmoreringen er helt perfekt til at grille en mør bøf, og du skal vende bøffen ofte under turen på grillen. Opskrift med video.

Ribeye på gasgrill er et sikkert hit hver gang. Udskæringen er nemlig så perfekt fedtmarmoreret, at bøffen aldrig bliver tør.

Så skal du i hvert fald virkelig overstege bøffen, og det gør du selvfølgelig ikke.

Køb også en god kvalitet, eksempelvis en Greater Omaha ribeye. Waguy er også rigtig godt.

Tips og tricks til grillning af bøffer

Her er mine bedste råd og erfaringer med en ribeye på gasgrill:

Køb altid en ribeye på ikke under 200-250 gram. Jo, det kan se ud som en stor bøf, men det er svært at tilberede den godt, hvis bøffen vejer mindre. Køb hellere en stor bøf - og del den i to efter grillning.

Tag så bøffen ud af køleskabet et par timer før den skal på grillen. Giv den en god omgang salt - jeg plejer at bruge en strøgen teskefuld salt til hver side på ribeyen.

Lad den så stå og trække et par timer.

Tænd gasgrillen (jeg bruger her en Weber Q3200), og varm den godt igennem i 5-10 minutter. Skru en anelse ned for begge blus, så de står mellem høj og middel varme.

Se også disse opskrifter:

T-bone på grill - guide til den perfekte T-bone

Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur

Svinemørbrad på grill

Opskrift på grillet ribeye

billede til ribeye på gasgrill
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

5 fra 1 stemme
Ribeye på gasgrill er den bedste bøf! Fedtmarmoreringen er helt perfekt til at grille en mør bøf, og du skal vende bøffen ofte under turen på grillen. Opskrift med video.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 416
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 ribeye - på 200-250 gram/stk.
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Smør grillristen med lidt rapsolie, som gøres ved at væde et stykke køkkenrulle med olie, sætter det i klemme i din grilltang eller pincet - og så smøre risten. På den måde undgår du at brænde fingrene.
  2. Læg så din gourmetsaltede ribeye på grillen, og nu skal den grilles 2-3 minutter på hver side. Selvfølgelig afhængig af hvor stor bøffen er, og hvordan du ønsker den stegt.
  3. Men det vigtigste er, at du vender bøffen jævnligt. Så først 30 sekunder på den ene side - vende - 30 sekunder og så videre.
  4. Vent med at krydre med friskkværnet peber til du tager bøffen af grillen, for så undgår du brændt peber, der ikke smager godt.

Næringsindhold

Kalorier: 416kcalProtein: 40gFedt: 28gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 14gKolesterol: 122mgNatrium: 104mgKalium: 536mgVitamin A: 30IUCalcium: 14mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lad bøffen hvile 4-5 minutter - og servér den med en godt klat smør på toppen, som så smelter til den dejligste sky.

Og en ribeye smager så godt i sig selv, at jeg synes det er synd at krydre den med andet end salt og peber.

Du kan selvfølgelig også servere ribeye med pebersauce og en god salat med spidskål. Dertil selvfølgelig ovnbagte kartofler med balsamico.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 31, 2025 at 5:39 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Ulrik

    maj 05, 2018 at 7:49 pm

    Har lige en kommentar til hvordan du griller en ribeye. Du vælger at salte og lade kødet ligge længe. Det er No go efter min mening. Kød skal smage af kød og kun af krydderi og salt på ydersiden. Alt saltet er med til at trække saft ud af kødet og som man kan se på videoen bliver den mere kogt end stegt. Der er alt for lidt varme på i forhold til væske.
    Så enten skal du have en anden grill eller også lægge kødet på som det er. Så kan du drysse lidt Læsø flage salt på bagefter. VELBEKOMME

    Svar
    • Kenneth knudsen

      oktober 30, 2024 at 10:35 am

      Korrekt, giv den generøst med salt lige før den er færdig.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required