Rysteribs er en gammel klassiker i det danske køkken, og de er meget nemme at lave. Du skal såmænd blot bruge friske ribs og sukker.
Her er den nemme opskrift på gammeldags rysteribs, og de smager jo fantastisk godt.
Opskriften er ganske simpel, for det er blot friske ribs, der nænsomt rystes sammen med lidt sukker - deraf kommer også navnet rysteribs. Jo, så enkelt er det.
Du kan selvfølgelig sagtens tilsætte en mere eller mindre mængde sukker, men jeg synes mængden i denne opskrift er passende og godt afstemt.
Opskrift på rysteribs
Rysteribs - sådan laves de lækre ribs med sukker
Ingredienser
- 200 gram ribs - gerne nyplukkede
- 75 gram sukker
Sådan gør du
- De nyplukkede og friske ribs nippes og skylles forsigtigt, så bærrene ikke går i stykker.
- Kom ribsene i en lille skål og drys sukker over.
- Nu rystes skålen forsigtigt rundt, så sukker og ribs fordeles jævnt. Deraf navnet rysteribs.
- Lad nu bær og sukker trække i en time eller lidt mere - og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Rysteribs kan anvendes som de er.
Bruges til morgenmaden, som tilbehør til eks. frikadeller og stege - men er også perfekte til desserter som en klassisk vaniljeis.
Så anvendelsesmulighederne er mange.
Jeg plejer at lave rysteribs i en skål, da det er nemmere at få rystet ribs og sukker sammen, men de kan også nemt laves i et syltetøjsglas eller lignende.
Se også disse opskrifter:
Kristian Letting
Som gammel dansker (85) der nu bor i Tyskland siden 1987, hentede jeg lige vors sidste ribs i dag og da kom navnet "rysteribs" i tankerne, som mor lavde dem hjemme på bondegården.
De bliver prøvet igen i aften, da min Tyske kone ikke kender det.