Min opskrift på en lækker ribsgrød, der er super let at lave. De friske ribs indeholder masser af sunde næringsstoffer, og ribsgrøden laves på under 10 min.
Ribsgrød er måske ikke en af de desserter man laver så ofte, men de smukke og røde bær kan nemt trylles om til en forrygende sommerdessert.
De sunde ribs koges i blot fem minutter med vand, sukker og vaniljesukker, hvorefter grøden jævnes.
Ribsgrød kan serveres som den er, og i godt selskab med lidt mælk eller fløde.
Eller prøv at anrette den lækre rødgrød med en kugle hjemmelavet vaniljeis.
Opskrift på ribsgrød
Ribsgrød - nem opskrift på lækker grød med friske ribs
Ingredienser
- 500 gram ribs - friske eller fra frost
- 200 gram vand
- 175 gram rørsukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 teskefulde kartoffelmel - røres ud i lidt koldt vand
Sådan gør du
- Kom vand og rørsukker i en gryde. Har du ikke rørsukker, kan du anvende samme mængde almindeligt sukker.
- Skyl de smukke ribs i koldt vand, og pil bærrene af stilkene. Kom dem i gryden.
- Kom også vaniljesukker i og kog op.
- Lad derefter din ribskoge koge i ca. 5 minutter ved svag til middel varme. Rør lidt rundt undervejs.
- Rør et par teskefulde kartoffelmel ud i en smule koldt vand.
- Tag gryden af varmen, og jævn ribsgrøden med kartoffelmel. Efter at kartoffelmelet er tilsat, er det vigtigt at grøden ikke længere koger!!
- Jævn din ribsgrød til passende konsistens, og smag eventuelt til med sukker, så den får en sødme, der netop passer til dine smagsløg.
- Drys lidt ekstra rørsukker/sukker over ribsgrøden og stil på køl indtil den skal bruges.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den afkølede ribsgrød kan som sagt serveres med mælk eller fløde - eller en god kugle is.
Ribsgrød af frosne ribs
Du kan naturligvis også nemt lave grød med frosne ribs.
Her anvendes samme mængde ribs, men kogetiden er lige en anelse længere.
Frosne ribs kan være en fin løsning, hvis du ikke kan nå at spise alle dine ribs i sæsonen.
Se også disse lækre opskrifter på grød:
Niels Bundgaard‐Klausen
Dejlig måde at bruge ribs på