Sådan laver du pizza med fordej, der egentlig er en surdej. Fordejen laves dagen i forvejen, og den giver dig en super god pizza.
Pizza med fordej lyder måske besværligt, men det er det på ingen måde. Fordejen laves dagen før, og den er ganske let at røre sammen.
Og det er altså det hele værd. Fordejen gør nemlig at din pizza bliver i verdensklasse, og du kommer aldrig til at lave din pizzadej anderledes fremover.
Så prøv det her.
Opskriften er til pizza til fire personer.
Ingredienser til pizza med fordej
Fordej (laves dagen før)
1 deciliter lunkent vand
10 gram gær
110 gram hvedemel tipo 00
1 spiseskefuld akaciehonning
Pizzadej laves af
1 portion fordej
5 deciliter lunkent vand
20 gram gær
2 teskefulde sukker
3 spiseskefulde olivenolie
500 gram hvedemel tipo 00
200 gram durum hvedemel
2 teskefulde salt
Fremgangsmåde
- Dagen før du skal lave pizza, skal du røre fordejen sammen. Og det er ganske nemt.
- Kom lunkent vand i en skål sammen med gær, og rør den ud. Brug bare en spiseske. Kom så hvedemel og akaciehonning i, og rør det sammen. Det skal ikke æltes. Læg et viskestykke over skålen med fordej, og lad den stå på køkkenbordet til dagen efter.
- Så skal der laves pizzadej med fordej. Kom fordejen i skålen til røremaskinen sammen med lunkent vand, gær og sukker. Rør det ud.
- Tilsæt så gradvist olivenolie og de to slags mel sammen med salt. Ælt dejen grundigt igennem i mindst 10 minutter.
- Vend dejen ud på bordet, og del den nu i lige så mange stykker som du ønsker at lave pizza. Her har jeg lavet 10 mindre pizzaer, men du kan også lave fire store pizzaer. Form til kugler/boller og lad dem hæve i 30 minutter.
- Rul derefter dejbollerne ud med en kagerulle til den rigtige størrelse, kom tomatsovs, oregano og fyld på - inden pizzaerne bages ved høj varme i enten ovn eller grill.
Din vurdering
-
Pizza med fordej
Stem her
( stemmer)
Merethe Breilev
vildt go bund - tak 🙂
Thomas
Hvis du ruller ud med kagerulle er der absolut ingen grund til at lave en fordej.
Gitte Sandal
Enig. Kagerulle er no go