Her får du oldemors opskrift på persille frikadeller, der er nemme og luftige frikadeller med hakket persille og grovvalsede havregryn.
Persille frikadeller er lækre og luftige frikadeller, der blandt andet laves med havregryn.
Oldemors frikadeller har jeg moderniseret en smule ved, at anvende løgpulver i stedet for hakket løg. Jeg synes det fungerer bedre, men du kan selvfølgelig sagtens også blot anvende et finthakket løg.
Husk altid med en frikadellefars, at mængden af væske (her mælk) er vejledende. Tilsæt mælk indtil konsistensen er let og lind, og stil derefter farsen på køl.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til persille frikadeller
500 gram hakket kalv og svin
1 teskefuld salt
1 teskefuld løgpulver
1 æg
3 spiseskefulde grovvalsede havregryn
1-2 deciliter mælk
Friskkværnet peber
1 lille potte persille
Fremgangsmåde
- Start med at komme det hakkede kød i en skål sammen med salt, og rør så farsen godt igennem.
- Kom løgpulver i sammen med æg og tre store spiseskefulde havregryn. Rør det igennem.
- Tilsæt nu en deciliter mælk og rør farsen lind. Tilsæt eventuelt mere mælk indtil farsen er lind og let - dog uden at være for tynd. Jeg plejer gerne at sige, at en frikadellefars skal have en klukkende lyd, når man rundt i den.
- Hak persille fint og vend den i sammen med friskkværnet peber.
- Stil farsen i køleskabet i 30 minutter.
- Varm en pande godt op og kom en god klat smør og lidt olie på. Se her hvilken madolie der er bedst at stege i.
- For frikadellerne med en spiseskefuld, og steg dem 5-6 minutter på hver side. Vend dem ikke før de har fået en god farve, og til sidst kan du skrue lidt bed for varmen. Men det er vigtigt, at de får en lækker stegeskorpe med masser af smag.
Servering
Persille frikadeller kan serveres med stuvet hvidkål og ovnbagte kartofler.
Din vurdering
-
Persille frikadeller
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments