Pandebøf er en lækker hverdagsret, der ikke tager mere end ca. 30 minutter at lave. Inkl. tilbehør og her er den nemme opskrift på retten.
Pandebøf er nem aftensmad, hvor du bruger hakket oksekød til at lave en kæmpe bøf på panden sammen med den lækre sovs.
Det er faktisk en ganske nem opskrift, og som tilbehør kan du serveres de ovnbagte kartofler og evt. nogle kogte ærter eller dampet broccoli.
Opskriften er beregnet som en hovedret til 4 personer.
Opskrift på pandebøf
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 løg - hakket
- salt og friskkværnet peber
- 3 fed hvidløg - presset
- Lidt rosmarinnåle - finthakket
- 1 tsk. græsk krydderi - Santa Maria
- 1½ dl madlavningsfløde 18%
- 1½ tsk. flydende kalvebouillon
- 1 håndfuld blommetomater - skåret i tern
- 1 bæger feta - afdryppet
- Lidt rosmarinnåle - finthakket
Kartofler
- 650 gram kartofler - skåret i både
- Lidt olivenolie
- salt - gerne groft eller flagesalt
Sådan gør du
- Dup kartoflerne helt tørre, dryp lidt olie over og drys med groft salt. Vend det hele godt rundt, så olien lægger sig om hver eneste kartoffel.
- Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, så de ligger i et lag og ikke rører hinanden.
- Sæt dem i en 225 grader varm ovn i ca. 25 minutter.
- Kom lidt olie på en pande og sauter løget, til det begynder at blive gyldent i kanterne.
- Rør en fars af det hakkede kød, æg, salt, friskkværnet peber, det sauterede løg, hvidløg, græsk krydderi og rosmarin.
- Kom evt. lidt mere olie på den pande som løget har stegt på og bred farsen ud, så det fylder hele panden.
- Steg ved middel høj varme i 5 minutter. Hæld overskydende fedt fra panden og brug et låg, til at vende pandebøffen med.
- Steg i 2-3 minutter på den anden side.
- Skru ned for varmen og hæld madlavningsfløde, flydende bouillon, tomater, feta og finthakket rosmarin ved. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 5 minutter.
Næringsindhold
Tips
Pandebøf serveres straks direkte fra panden sammen med de ovnstegte kartofler og øvrigt tilbehør.
Du kan i øvrigt også vælge at lave disse kartoffelbåde i stedet.
Se også disse opskrifter med hakket oksekød:

Inge homann
Jeg nyder altid at læse madens verden.Jeg får gode opskrifter og gode tips!
Mvh
Inge Homann
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Inge - det er jeg meget glad for at høre.
Så fortsætter arbejdet med et udvikle nye og lækre opskrifter.
De bedste hilsner
Holger