Her kan du se hvordan du laver ovnbagte søde kartofler med rosmarin. Søde kartofler er gode at bage i ovnen, hvor de skal have 25 minutter.
Ovnbagte søde kartofler med rosmarin er godt tilbehør til retter med kød, og kartoflerne er samtidig smukke ved anretningen.
Søde kartofler er i øvrigt ikke rigtige kartofler, men tilhører snerlefamilien. De er aflange og typisk større end de almindelige kartofler.
Og så er de gode at ovnbage, men kan også laves i grillen, hvilket du kan se nederst hvordan du gør.
Opskriften på søde kartofler i ovn er beregnet til fire personer.
Ingredienser til ovnbagte søde kartofler med rosmarin
3-4 søde kartofler - afhængig af størrelse
Olivenolie
Groft salt
Rosmarin
Fremgangsmåde
- Vask de søde kartofler grundigt, og dup dem tørre.
- Skær derefter kartoflerne i mindre både. Jeg plejer at dele en kartoffel i seks både, som du kan se på billedet.
- Kom kartoffelbådene i en skål, og tilfør olivenolie og rosmarin. Vend det godt rundt.
- Beklæd et ildfast fad eller en bageplade med bagepapir, og fordel de søde kartofler på bagepapiret.
- Krydr derefter med lidt groft salt.
- Bag nu de søde kartofler i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 25 minutter.
Søde kartofler i grill
Hvis du laver dem i grillen, så skal de grilles ved indirekte varme ved cirka samme temperatur, og det tager ligeledes 25 minutter.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments