En super lækker opskrift på farsbrød med spinat, feta og gulerødder. Det er en nem hverdagsret, som samtidig er meget børnevenlig.
Farsbrød med spinat er en dejlig hverdagsret, og samtidig en god måde at få lidt flere grøntsager i maverne på.
Farsbrødet, der er nemt at lave, indeholder blandt andet spinat og champignon, men alligevel er det altså en børnevenlig middagsret.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på farsbrød med spinat
Ingredienser
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 100 g hvedemel
- 2 æg
- 1 løg finthakket eller fintrevet
- salt og friskkværnet peber
- ½ dl rasp
- Lidt tørrede krydderier jeg brugte timian og græsk krydderi
- 1½ dl mælk
- 150 g champignon i tynde skiver
- 75 g tomatpure koncentreret
- 250 g spinat frosset, optøet og godt afdryppet
- 125 g feta smuldret
- 2 gulerødder revet
- 1 tsk. spidskommen
- 2-3 fed hvidløg finthakket
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Rør farsen med salt, friskkværnet peber, mel, æg, rasp, løg, tørrede krydderier og mælk. Rør til det bliver en god fars.
- Tilsæt de skivede champignon og koncentreret tomatpure, rør det godt rundt i farsen og stil til side.
- Pres spinaten godt ud mod sien, så det meste væde presses ud.
- I en anden skål blandes smuldret feta, gulerødder, hvidløg, spidskommen, lidt salt, friskkværnet peber og lidt olivenolie for at binde det lidt sammen.
- Smør et ovnfast fad og bred halvdelen af farsen ud, så lægges spinaten ovenpå, derpå gulerods-/fetablandinge og til sidst det sidste af farsen.
- Kom lidt vand på fingrene og form det til at "brød".
- Sæt i ovnen ved 175 grader i 1½ time.
Næringsindhold
Tips
Det færdigstegte farsbrød serveres straks, og en rigtig god pastasalat passer perfekt til.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments