Nem og hurtig opskrift på tre forskellige morgenboller, der bages på samme bageplade. Inklusiv alm. boller, rosinboller og brunsvigerboller.
Vil du gerne have nybagte morgenboller, men samtidig også gerne byde på forskellige slags?
Så er her opskriften til dig på tre forskellige slags morgenboller, der i alt giver 12 stk. morgenbrød.
Du får fire almindelige boller, fire rosinboller og fire brunsvigerboller.
Men du kan nemt lave opskriften om, så du eksempelvis kan lave seks almindelige boller og seks brunsvigerboller - eller hvad du nu synes.
Du kan også droppe rosinerne, og i stedet lave nogle friskbagte chokoladeboller. Det er helt op til dig.
Men grundopskriften er her, og den giver dig altså 12 skønne og nemme morgenboller, der bare smager godt.
Ingredienser til morgenboller
Dej
2 deciliter mælk
40 gram gær
400 gram hvedemel
1 teskefuld sukker
1 teskefuld salt
Lidt kardemomme
1 æg
75 gram smør
Fyld
50 gram smør
50 gram brun farin
50 gram rosiner
Pynt
1 æg
Lidt mælk
Fremgangsmåde
- Start med dejen til de nemme morgenboller. Lun mælken i en gryde eller mikroovn, og den skal være lillefingervarm. Hæld mælken i skålen til din røremaskine. Smuldr gæren i og rør den ud i mælken. Brug dejkrog.
- Vej hvedemel af i en anden skål, og blandt melet med sukker, salt og lidt kardemomme.
- Ælt melblandingen ind i dejen sammen med et æg.
- Blødt smør tilsættes, og du kan eventuelt blødgøre det i mikroovn. Men smørret skal ikke smeltes - blot være BLØDT!
- Ælt nu bolledejen ved middel hastighed i 10 minutter, så dejen bliver blank og smidig.
- Tag dejen op og fold den sammen. Tril den forsigtigt lidt ud og del i tre lige store stykker. De skal veje cirka 240 gram pr. styk.
- Lad dem hvile på køkkenbordet i fem minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Tag den første dejklump, rul den ud til en lille pølse, og del den i fire lige store stykker. Form til boller, som placeres på bagepladen.
- Gør det samme med næste klump dej, men her ælter du rosiner i. Form til boller og stil på pladen.
- Den sidste klump deles ligeledes i fire lige store stykker, som trilles til boller. Stilles på bagepladen, men her trykker du et hul i midten af bollerne. Tryk dem også lidt flade. Fyld hullerne med en god skefuld brunsvigermasse, som laves af 50 gram smør og 50 gram brun farin, der røres godt sammen.
- Pensl alle bollerne med sammenpisket æg og lidt mælk.
- Læg en dyb bageplade omvendt ovenpå bagepladen, og lad morgenbollerne hæve i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag bollerne i cirka 10 minutter.
Nyd de færdigbagte morgenboller. Brunsvigerbollerne kan eventuelt pyntes med lidt glasur.
Som sagt kan rosiner i fire af bollerne erstattes med lidt finthakket chokolade, så du får de lækreste chokoladeboller.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments