Monkey bread er en amerikansk kanelkage, som smager ligesom midten af kanelsnegle. Den er nemlig blød, saftig og fuld af kanelsukker.
Monkey bread er en meget populær amerikansk kage, som består af en masse små boller dyppet i smør og kanelsukker og sat sammen til en kage.
Det gør, at sukkeret karamelliseres og kagen bliver virkelig lækker. Jeg har set denne kage utallige gange på sociale medier uden at lave den.
Men nu hvor jeg har lavet den perfekte opskrift på den, er der ingen tvivl om, at jeg kommer til at bage den igen.
Ligesom med amerikanske kanelsnegle, toppes kagen med en flødeostglasur. Det er virkelig kirsebærret på toppen af værket, som gør kagen ekstra skøn.
Opskrift på Monkey bread
Monkey bread - amerikansk kanelkage
Ingredienser
- 180 ml sødmælk
- 1,5 tsk tørgær
- 25 gram sukker
- 0,5 tsk kardemomme - stødt
- 1 stk æg
- 30 gram usaltet smør - smeltet
- 0,5 tsk salt
- 315 gram hvedemel
Dyppelse
- 1 spsk kanel - stødt
- 50 gram brun farin
- 100 gram sukker
- 80 gram usaltet smør - smeltet
- 50 gram flødeost - stuetemperatur
- 1 spsk mælk
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 gram flormelis
Sådan gør du
- Start med at lave dejen ved at varme mælken om til lillefingervarme. Bland derefter tørgær og sukker i, rør rundt.
- Tilføj nu kardemomme, salt og smeltet smør, bland det godt sammen.
- Tilføj ægget og cirka halvdelen af hvedemelet, rør det godt sammen. Tilføj nu resten af hvedemelet, mens du ælter dejen sammen. Ælt den nu i cirka to minutter, indtil den er smidig og fast.
- Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en og en halv time ved stuetemperatur.
- Bland nu sukker, brun farin og stødt kanel sammen i en skål. I en separat skål hælder du den smeltede smør i.
- Gør en kageform klar ved at smøre den.
- Tag nu dejen og del den i cirka 20 til 25 boller. Tag en bolle af gangen og dyp den først i smørret og derefter i kanelsukkeret, put den derefter i formen. Forsæt til alle boller er beklædt med smør og kanelsukker.
- Dæk den nu til med et viskestykke og lad kagedejen efterhæve i cirka 20 minutter. Forvarm ovnen i mellemtiden til 180 grader almindelig ovn.
- Bland resten af smør og kanelsukker sammen og hæld ud over kagen. Bag den nu i cirka 35 minutter, eller indtil den er gylden.
- Lad kagen køle ned i fem minutter, før du vender den om til en tallerken.
- Bland flødeost, citronsaft, mælk, vaniljesukker og flormelis sammen. Hæld det nu udover kagen.
- Server straks dit lækre Monkey Bread.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Du kan vælge at lade dit Monkey bread koldhæve over natten, så du har en frisk kage klar til om morgenen.
I stedet for at skære kagen ud, kan I brække stykker af det som et brydebrød. Uanset, hvordan du serverer den, smager den helt vidunderligt.
Del dine ideer og tanker med os andre her: