• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Minutbøf af kalv på grill med skøn ærterisotto

Minutbøf af kalv på grill med skøn ærterisotto

minutbøf af kalv
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. december 2023 - Udgivet: 21. februar 2016

Minutbøf skæres typisk af okseinderlår, men det synes jeg kke er heldigt.

Kød af okseinderlår er ikke mørt nok til den slags bøffer, og derfor bliver minutbøffer bedre af mørbraden. Der jo er garanti for kød, der er mørt som smør.

For lynstegt eller lyngrillet kød er super godt, og med masser af smag.

Her har jeg lavet minutbøf af kalvemørbrad, som jeg synes nliver virkelig godt.

Køb en kalvemørbrad når de er på tilbud, og skær den ud i en steg, bøffer, tynder skiver til minutbøffer og resten kan du bruge i en gryderet.

Lækkert tilbehør til minutbøf er en omgang risotto med ærter, og samlet er det en hurtig og særdeles lækker omgang aftensmad. Som du endda kan byde gæster.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til minutbøf

8 skiver kalvemørbrad - cirka halvanden centimeter i tykkelse
Salt og friskkværnet peber

Til ærterisotto

3 deciliter risotto ris (arborio ris)
1 finthakket rødløg
5 deciliter hønsefond
3 deciliter mælk
300 gram ærter (gerne frosne)
En god slat olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Stegetid for minutbøffer af kalvemørbrad: 30 sekunder på hver side ved direkte varme

Kogetid for risotto med ærter: Cirka 20 minutter

Fremgangsmåde

  1. Sørg for at minutbøfferne er fri for sener og fedt. Det skal være helt reelle og rene skiver kød! Læg dem på en tallerken.
  2. Tænd grillen, hvor vi skal stege ved direkte varme. Jeg har her grillet minutbøfferne på min gasgrill Weber Q3200, men du kan selvfølgelig også bruge en kuglegrill. Der skal bare være masser af varme på den, da vi griller ved høj varme i meget kort tid. For at få den helt rigtige stegesmag.
  3. Hvis du vil stege en omgang minutbøf på pande, skal du også gøre det ved en god varme, hvor du tilfører panden lidt smør. Stegetiden er den samme.
  4. Nå, inden vi griller eller steger minutbøfferne, laver vi en omgang risotto med ærter. Kom en god slat olivenolie i en gryde, og varm det op ved middel varme. Kom det finthakkede løg ved, og lad det klare ved ikke for meget varme. Løget skal ikke tage farve.
  5. Kom så risotto ris i, og lad dem svitse med et minuts tid, inden du kommer halvdelen af hønsefonden ved. Rør rundt, og skru en smule ned for varmen.
  6. Nu tilsætter du løbende lidt fond efterhånden som det risene suger væden op i gryden.
  7. Når du har brugt al hønsefonden, kommer du ærterne ved sammen med lidt af mælken.
  8. Lad det koge op, og skru ned for varmen igen. Nu tilsætter du så mælk gradvist indtil risene har den rette konsistens. De må gerne have en smule bid.
  9. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  10. Mens ærterisottoen står og trækker et par minutter, griller vi en omgang minutbøf. Tør risten af med et stykke køkkenolie, der er vædet med olivenolie.
  11. Læg bøfferne på, og grill dem 30 sekunder på hver side. Ikke længere!!! Samlet stegetid på minutbøf er altså - surprise, surprise - et minut .

Tag minutbøfferne af, og læg dem på et fad. Krydr straks med salt og friskkværnet peber, og anret sammen med ærterisottoen og et stykke dejligt brød/flutes. Et godt glas hvidvin passer perfekt til.

Se også disse opskrifter:

  • Helstegt kalvemørbrad med stegetid og kernetemperatur
  • Gryde med kalvemørbrad og tørsaltet bacon - god vintermad
  • Lynstegt oksemørbrad i tynde skiver
  • Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her