Minutbøf er - ikke overraskende - ret hurtig mad. Her har jeg lavet af den af tynde skiver af kalvemørbrad, der blot steges 30 sekunder på hver side.
Minutbøf skæres typisk af okseinderlår, men det synes jeg kke er heldigt.
Kød af okseinderlår er ikke mørt nok til den slags bøffer, og derfor bliver minutbøffer bedre af mørbraden. Der jo er garanti for kød, der er mørt som smør.
For lynstegt eller lyngrillet kød er super godt, og med masser af smag.
Her har jeg lavet minutbøf af kalvemørbrad, som jeg synes nliver virkelig godt.
Køb en kalvemørbrad når de er på tilbud, og skær den ud i en steg, bøffer, tynder skiver til minutbøffer og resten kan du bruge i en gryderet.
Lækkert tilbehør til minutbøf er en omgang risotto med ærter, og samlet er det en hurtig og særdeles lækker omgang aftensmad. Som du endda kan byde gæster.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til minutbøf
8 skiver kalvemørbrad - cirka halvanden centimeter i tykkelse
Salt og friskkværnet peber
Til ærterisotto
3 deciliter risotto ris (arborio ris)
1 finthakket rødløg
5 deciliter hønsefond
3 deciliter mælk
300 gram ærter (gerne frosne)
En god slat olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Stegetid for minutbøffer af kalvemørbrad: 30 sekunder på hver side ved direkte varme
Kogetid for risotto med ærter: Cirka 20 minutter
Fremgangsmåde
- Sørg for at minutbøfferne er fri for sener og fedt. Det skal være helt reelle og rene skiver kød! Læg dem på en tallerken.
- Tænd grillen, hvor vi skal stege ved direkte varme. Jeg har her grillet minutbøfferne på min gasgrill Weber Q3200, men du kan selvfølgelig også bruge en kuglegrill. Der skal bare være masser af varme på den, da vi griller ved høj varme i meget kort tid. For at få den helt rigtige stegesmag.
- Hvis du vil stege en omgang minutbøf på pande, skal du også gøre det ved en god varme, hvor du tilfører panden lidt smør. Stegetiden er den samme.
- Nå, inden vi griller eller steger minutbøfferne, laver vi en omgang risotto med ærter. Kom en god slat olivenolie i en gryde, og varm det op ved middel varme. Kom det finthakkede løg ved, og lad det klare ved ikke for meget varme. Løget skal ikke tage farve.
- Kom så risotto ris i, og lad dem svitse med et minuts tid, inden du kommer halvdelen af hønsefonden ved. Rør rundt, og skru en smule ned for varmen.
- Nu tilsætter du løbende lidt fond efterhånden som det risene suger væden op i gryden.
- Når du har brugt al hønsefonden, kommer du ærterne ved sammen med lidt af mælken.
- Lad det koge op, og skru ned for varmen igen. Nu tilsætter du så mælk gradvist indtil risene har den rette konsistens. De må gerne have en smule bid.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Mens ærterisottoen står og trækker et par minutter, griller vi en omgang minutbøf. Tør risten af med et stykke køkkenolie, der er vædet med olivenolie.
- Læg bøfferne på, og grill dem 30 sekunder på hver side. Ikke længere!!! Samlet stegetid på minutbøf er altså - surprise, surprise - et minut .
Tag minutbøfferne af, og læg dem på et fad. Krydr straks med salt og friskkværnet peber, og anret sammen med ærterisottoen og et stykke dejligt brød/flutes. Et godt glas hvidvin passer perfekt til.
Se også disse artikler:
Din vurdering
-
Minutbøf af kalv
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: