Her får du en nem opskrift på lakseklatter, der er en form for frikadeller lavet med laks. Bruges til aftensmad, brunch, buffet med mere.
Lækre lakseklatter, der blandt andet laves med mynte, og de smager faktisk ikke ret meget af fisk.
Derfor er de nemme laksedeller gode til jer, der normalt ikke er så begejstrede for fisk.
Lakseklatterne tager ikke mange minutter at lave, og de kan bruges til aftensmad eller måske en brunch eller buffet. Størrelsen på laksedellerne kan jo varieres efter eget ønske.
Opskrift på lakseklatter
Ingredienser
- 450 g laks uden skind og ben, skåret i tynde strimler
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 lime saft fra ½ lime
- 1 spsk. ingefær frisk og fintrevet
- 3 spsk. kartofffelmel
- 1 æggehvide letpisket
- 1 chili rød chili, uden kerner, finthakket
- 1 håndfuld mynte hakkede friske mynteblade
- rapsolie til stegning
Sådan gør du
- Skær laks i tynde strimler og kom i en skål, rør det sammen med salt, friskkværnet peber, limesaft og ingefær.
- Drys kartoffelmel over og rør godt rundt.
- Rør den let sammenpiskede æggehvide i og derefter chili og mynte.
- Varm olie op på en pande. Kom lakseblandingen på med en spiseske i klatter, som bredes lidt ud.
- Steg dem til de er gyldne og netop gennemstegte, ca. 2-3 minutter på hver side.
- Server med limebåde.
Næringsindhold
Tips
De færdigstegte lakseklatter serveres straks. Eventuelt til en asiatisk nudelsalat.
Flere lakseopskrifter:
Comments
No Comments