Her er den bedste opskrift på kylling i øl, hvor kyllingen steges med en mørk øl og rodfrugter. Ølkyllingen serveres med en kartoffelmos.
Kylling i øl er en fantastisk dejlig ret, hvor du parterer en god og økologisk kylling i otte dele, og derefter koger den mør i mørkt øl.
Øllet er sammen med rodfrugter med til at give kyllingen en dejlig smag, og det er samtidig en nem opskrift på en lækker ret.
Du kan bruge din yndlingsøl til kyllingegryden, og du kan også runde smagen i sovsen af med en smule fløde. Dette er dog ikke nødvendigt.
Anvend en kylling på cirka 1,5 kilo, og selvfølgelig gerne en økologisk. Vingerne kan kasseres eller steges med. Det er op til dig.
Opskrift på kylling i øl
Kylling i øl med rodfrugter og kartoffelmos
Ingredienser
- 1 stk kylling - på cirka 1,5 kilo
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 3 stk gulerødder
- 1 stk persillerod - stor
- 0,5 stk knoldselleri
- frisk timian
- 1 spiseskefuld balsamico
- 0,5 stk citron - saften
- 5 deciliter øl - gerne mørkt
- 1 stk bouillonterning - gerne høns
- 2 stk laurbærblade
- 1 spsk Maizena - udrørt i koldt vand
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt persille - hakket
- kartoffelmos - se opskriften
Sådan gør du
- Kyllingen deles i otte stykker, nemlig i overlår, underlår og fire stykker kyllingerbryst. Hvert kyllingebryst deles altså i to. Kassér vingerne eller tag dem med i gryden. Der er dog ikke så meget kød på.
- Brun kyllingestykkerne i smør i en stegegryde, gerne i to hold. Læg til side.
- Løg og hvidløg hakkes groft og sauteres i et nyt hold smør i gryden. Gør det ved middel varme, så det ikke tager for meget farve.
- Del gulerødder, persille og knoldselleri i mindre stykker og lad dem sautere med i fem minutter. Pluk bladene af en stor dusk timian og kom dem ved. Kom også lidt citronsaft i sammen med lidt balsamico.
- Tilsæt mørkt øl sammen med en bouillonterning og et par laurbærblade, læg låget på og lad nu din kylling i øl simre i 45 minutter.
- Lav imens en god portion kartoffelmos, find opskriften i dette link.
- Rør lidt Maizena ud i en smule koldt vand og jævn sovsen i gryden til passende konsistens.
- Smag til med salt og peber, og vend et bundt finthakket persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Kylling i øl serveres straks med kartoffelmos og eventuelt også et stykke hjemmebagt ølandshvedebrød eller en let salat.
Se også andre opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: