Her er den bedste opskrift på kylling i øl, hvor kyllingen steges med en mørk øl og rodfrugter. Ølkyllingen serveres med en kartoffelmos.
Kylling i øl er en fantastisk dejlig ret, hvor du parterer en god og økologisk kylling i otte dele, og derefter koger den mør i mørkt øl.
Øllet er sammen med rodfrugter med til at give kyllingen en dejlig smag, og det er samtidig en nem opskrift på en lækker ret.
Du kan bruge din yndlingsøl til kyllingegryden, og du kan også runde smagen i sovsen af med en smule fløde. Dette er dog ikke nødvendigt.
Anvend en kylling på cirka 1,5 kilo, og selvfølgelig gerne en økologisk.
Vingerne kan kasseres eller steges med. Det er op til dig.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også hvordan du laver kylling i cola.
Ingredienser til kylling i øl
1 hel kylling på cirka 1,5 kilo
1 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
1 stor persillerod
1 halv lille knoldselleri
Frisk timian
1 spiseskefuld balsamico
Saften af en halv citron
5 deciliter mørkt øl
1 bouillonterning (gerne høns)
2 laurbærblade
Lidt Maizena udrørt i koldt vand
Salt og friskkværnet peber
1 bundt persille
Dertil denne opskrift på gammeldags kartoffelmos
Fremgangsmåde
- Kyllingen deles i otte stykker, nemlig i overlår, underlår og fire stykker kyllingerbryst. Hvert kyllingebryst deles altså i to. Kassér vingerne eller tag dem med i gryden. Der er dog ikke så meget kød på.
- Brun kyllingestykkerne i smør i en stegegryde, gerne i to hold. Læg til side.
- Løg og hvidløg hakkes groft og sauteres i et nyt hold smør i gryden. Gør det ved middel varme, så det ikke tager for meget farve.
- Del gulerødder, persille og knoldselleri i mindre stykker og lad dem sautere med i fem minutter. Pluk bladene af en stor dusk timian og kom dem ved. Kom også lidt citronsaft i sammen med lidt balsamico.
- Tilsæt mørkt øl sammen med en bouillonterning og et pr laurbærblade, læg låget på og lad nu din kylling i øl simre i 45 minutter.
- Lav imens en god portion kartoffelmos - find opskriften i linket lidt længere oppe.
- Rør lidt Maizena ud i en smule koldt vand og jævn sovsen i gryden til passende konsistens.
- Smag til med salt og peber, og vend en bundt finthakket persille i.
Servering
Kylling i øl serveres straks med kartoffelmos og gerne også et stykke hjemmebagt ølandshvedebrød.
Mere kylling? Se min opskrift på kyllingegryde med fløde og paprika.
Eller prøv min opskrift på stir fry med kylling og asparges.