Her er den bedste opskrift på hel kylling i gryde. Fyld kyllingen med persille, og steg den en time under låg.
Dette er en opskrift på kylling i gryde, som er rigtig mormormad. Jeg håber du kan lide opskriften, og du må meget give din vurdering af den på en skala fra 1-5 stjerner. Kom også med dine gode råd til grydestegning af kylling i kommentarfeltet. På forhånd tak.
Kylling med persille
Kylling i gryde som den skal laves. Kyllingen proppes med frisk persille, og steges derefter en times tid under låg, hvor den samler masser af smag og kraft.
Ud af skyen får du en super god sovs, der er nem at lave.
Opskriften passer til fire personer.
Ingredienser til kylling i gryde
1 hel kylling på cirka 1400 gram
1 stort bundt persille
4 deciliter hønsefond
2 deciliter fløde
1 teskefuld æbleeddike
1 teskefuld rørsukker
Sovsekulør
Lidt Maizena udrørt i koldt vand
Salt og friskkværnet sort peber
Smør til bruning
Fremgangsmåde
- Rengør og vask kyllingen, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
- Drys den med lidt salt indvendig og udvendig, og prop den med frisk persille.
- Smelt smørret i en stor gryde, og brun nu kyllingen grundigt. Og det skal gøres ordentligt, hvilket tager mindst 10 minutter.
- Der ligger utrolig meget smag i en grundig bruning, og husk også at brune lårene.
- Hæld så hønsefond ved, og læg låget på.
- Skru ned for varmen, og lad nu kyllingen simre i en time. Vend den efter en halv time.
- Når den er gennemstegt efter en time, tages den op og hviler på et skærebræt i 10 minutter inden udskæring.
- Kog sovsen op, og tilsæt fløde. Smag til med rørsukker, æbleeddike, salt og friskkværnet peber.
- Giv sovsen lidt sovsekulør, og jævn den med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
Servering
Servér kylling i gryde med ovnbagte aspargeskartofler og en god salat med mormordressing og agurkesalat.
Se også mine opskrifter på: