Prøv lige disse svinekoteletter i fad med whiskysovs. Koteletterne steges i ovnen med champignon, peberfrugt og den lækre sovs.
Svinekoteletter i fad med whiskysovs er god mad på en travl hverdag, og den serveres med løse ris.
Retten laves med en lækker fløde- og tomatsovs, der smages til med whisky. Det er virkelig godt.
I fadet er der også ristede champignon og peberfrugter.
Opskriften på disse koteletter i fad er til fire personer.
Ingredienser til svinekoteletter i fad med whiskysovs
4 svinekoteletter på 175-200 gram stykket
250 gram champignon i kvarte
1 rød peberfrugt i strimler
1 grøn peberfrugt i mundrette tern
1 stort løg - finthakket
2 dåser hakkede tomater
4 deciliter fløde
1 spiseskefuld koncentreret fond
2 spiseskefulde tomatpasta
2 teskefulde paprika
6 spiseskefulde whisky
Eventuelt lidt gastrik - kan udelades
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Svinekoteletter saltes på begge sider. Brunes ved høj varme i et halvt minut så de får farve, og krydres med peber og paprika (indgår ikke i målene). Lægges i et ovnfast fad.
- Svits så champignon ved høj varme og kom dem i fadet.
- Derefter svitses peberfrugterne og kommes ved.
- Skru varmen ned til middel varme, og kom lidt olie på panden. Svits løg uden det tager farve.
- Kom hakkede tomater ved sammen med fløde, fond, tomatpasta, paprika og whisky. Lad det koge et par minutter og smag til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også med en spiseskefuld gastrik og mere whisky - alt efter smag.
- Hæld det over indholdet i fadet, og stil det i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Svinekoteletter i fad med whiskysovs skal have cirka 40 minutter.
Svinekoteletter i fad med whiskysovs serveres med kogte ris.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Svinekoteletter i fad med whiskysovs