Her er min opskrift på en lækker kage med banan og stykker af chokolade. Banankagen er svampet og virkelig god, og den er meget nem at bage.
Kage med banan er en af de mest populære kager, og ikke uden grund.
Kagen er nem at lave, og den bliver super lækker og svampet. Som vi godt kan lide en banankage.
Du kan evt. lave kagen i en rund form med en diameter på ca. 24 centimeter - eller en tilsvarende form.
Se også opskrift på den gammeldags banankage.
Til denne kage med banan skal du bruge
Kage med banan og chokoladestykker
Ingredienser
- 3 bananer - modne
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 125 gram rørsukker - eller alm. sukker
- 2 æg
- 60 gram smør
- 2 teskefulde bagepulver
- 200 gram hvedemel
- 60 gram chokolade - jeg har anvendt Toms chokolade med 47% kakao
Sådan gør du
- Mos bananerne i en skål, og rør derefter vaniljesukker og rørsukker ind i mosen.
- Smelt smørret i en kasserolle, og rør den med i dejen.
- I en anden skål blander du hvedemel med bagepulver, og rører også dette ind i dejen.
- Hak chokoladen groft og kom det i skålen.
- Til sidst tilsætter du æggene, og rører dejen lind.
- Smør et ovnfast fad, og hæld dejen i.
- Bag nu din kage med banan og chokoladestykker i cirka 30 minutter ved 185 grader varmluft.
- Lad kagen køle af inden udskæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Jeg har anvendt en chokolade med en kakaoprocent på 47 i opskriften, men du kan sagtens bruge en chokolade med en højere kakaoprocent i din kage med banan.
Og brug kun modne bananer, da de giver kagen en god konsistens.
Se flere opskrifter med banan:
Del dine ideer og tanker med os andre her: