Her er min opskrift på en lækker kage med banan og stykker af chokolade. Banankagen er svampet og virkelig god, og den er meget nem at bage.
Kage med banan er en af de mest populære kager, og ikke uden grund.
Banankagen er nem at lave, og den bliver super lækker og svampet. Som vi godt kan lide en banankage.
Se også opskrift på den gammeldags banankage.
Til denne kage med banan skal du bruge
3 modne bananer
2 teskefulde vaniljesukker
125 gram økologisk rørsukker
2 æg
60 gram smør
2 teskefulde bagepulver
200 gram hvedemel
60 gram chokolade (jeg har anvendt Toms chokolade med 47% kakao)
Bagetid for banankage: Cirka 30 minutter ved 185 grader varmluft
Fremgangsmåde
- Mos bananerne i en skål, og rør derefter vaniljesukker og rørsukker ind i mosen.
- Smelt smørret i en kasserolle, og rør den med i dejen.
- I en anden skål blander du hvedemel med bagepulver, og rører også dette ind i dejen.
- Hak chokoladen groft og kom det i skålen.
- Til sidst tilsætter du æggene, og rører dejen lind.
- Smør et ovnfast fad, og hæld dejen i.
- Bag nu din kage med banan og chokoladestykker i cirka 30 minutter ved 185 grader varmluft.
- Lad banankagen køle af inden udskæring.
Note: Jeg har anvendt en chokolade med en kakaoprocent på 47 i opskriften, men du kan sagtens bruge en chokolade med en højere kakaoprocent i kagen.
Og brug kun modne bananer, da de giver kagen en god konsistens.
Se også min opskrift på de bedste bananmuffins.