• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper

Jordskokkesuppe - nem og lækker suppe med jordskokker

billede med hjemmelavet jordskokkesuppe

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  24. september 2022

Del gerne:
186
SHARES
FacebookMessenger186PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Opskrift
  2. Jordskokkesuppe
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
4.8 fra 69 stemmer
Gå til opskrift

Jeg elsker jordskokkesuppe – den har en vidunderlig smag og konsistens. Smagen er let af nødder og samtidig kan man tydeligt mærke de sunde ting i suppen.

Jeg plejer at tilsætte en smule hvidløg og en kartoffel til suppen. Det gør jeg, da jeg synes det runder smagen af jordskokker fint af – så man kan sige, at opskriften her i virkeligheden er en kartoffel-jordskokkesuppe.

Jordskokken er en rodfrugt og har form som en knold. Smagen er som nævnt lidt nøddeagtig og minder lidt om artiskokker. På engelsk hedder jordskokker i øvrigt Jerusalem artichoke.

Jordskokker er i sæson fra september til april og er som så mange andre rodfrugter mest aktuel i køkkenet i de kolde måneder. Jordskokkesuppe er derfor en rigtig efterårs- og vinterklassiker. Se også fremgangsmåde i min video.

Opskriften her er til fire personer, og mængden passer nok bedst som forret. Vil du bruge suppen som hovedret eller aftensmad, skal du beregne en lidt større mængde – selvom suppen er meget mættende.

Se også disse opskrifter:

  • Smørstegte jordskokker
  • Grønkålssuppe
  • Hvidkålssuppe
  • Kartoffel porre suppe med bacon

Opskrift

billede med hjemmelavet jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Bedømmelse
4.8 fra 69 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g jordskokker - i mindre stykker
  • 1 stor kartoffel - gerne bagekartoffel
  • 1 løg - hakkes groft
  • 2 fed hvidløg - hakkes groft
  • olivenolie
  • 1 tsk timian - tørret - eller frisk timian
  • 8 dl grønsagsfond - en liter vand med to terninger
  • 0,5 citron - friskpresset citronsaft
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Jordskokker skrælles og deles i mindre tern. Kartoffel skrælles ligeledes og skæres ud i små tern.
  • Hak løg og hvidløg groft.
  • Start med at sautere løg og hvidløg i olivenolie lidt i en tykbundet gryde.
  • Kom jordskokker og kartofler ved sammen med timian, og lad det svitse videre et par minutter.
  • Tilsæt så grønsagsfond og friskpresset citronsaft, og lad det nu koge mørt. Det tager cirka 20 minutter.
  • Blend den kogte jordskokkesuppe med en stavblender, og vend piskefløde i.
  • Smag suppen til med salt og friskkværnet peber, og varm den igennem.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
266
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
1396
mg
61
%
Kalium
 
605
mg
17
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
844
IU
17
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
48
mg
5
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Anret den færdige jordskokkesuppe i lune skåle eller dybe tallerkner, og pynt med lidt olivenolie og bredbladet persille. 

Du kan også pynte med løgringe, der er sauteret af i lidt smør. De passer perfekt til den cremede suppe med jordskokker.

Et godt brød er også altid en sikker vinder, når der serveres suppe – prøv for eksempel med et friskbagt ciabattabrød. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Jordskokkerne behøver reelt ikke at blive skrællet – så længe du vasker dem grundigt og sørger for, at al jord er fjernet. Dog vil det give suppen en lysere farve, hvis du skræller både jordskokker og kartofler.

Jordskokkesuppen er virkelig god som forret, men den kan bestemt også gå som en hovedret, hvor du laver en lidt større mængde suppe.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mie Marcella Bang

    december 29, 2024 at 7:32 pm

    Kan suppen afkøles og varmes op 2 dage efter? Tænker at lave den i aften søndag og varmes op tirsdag aften. Nytårsaften

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 30, 2024 at 6:09 am

      Hej Mie
      Ja, det tror jeg ikke er noget problem.
      Jeg laver den ofte selv i forvejen, og så er den meget nem at varme lige inden servering. Dog har jeg kun gemt den én dag, men tænker ikke to dage er et problem.
      God fornøjelse og godt nytår
      BH Holger

      Svar
  2. Peter Norsell

    april 25, 2024 at 5:21 pm

    Hvorfor kommer du citron i de fleste af dine opskrifter?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 26, 2024 at 7:10 am

      Hej Peter
      På grund af smag. Citronsaften er smagsforstærkende og giver lidt syre. Eksempelvis er den fremragende i en persillesovs, hvor den sammen med en smule sukker løfter smagen. Men jeg bruger citronsaft i virkelig mange retter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Eileen

    november 19, 2023 at 2:07 pm

    Hej

    Hvor lang tid bør man blende suppen, når der er kartoffel i? 😀

    Vh Eileen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 19, 2023 at 5:07 pm

      Hej Eileen
      Den skal bare blendes indtil den er jævn 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required