Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe (nem og lækker suppe med jordskokker)

billede med hjemmelavet jordskokkesuppe
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
190
SHARES
FacebookMessenger190PinterestEmailSMS
Indhold
  • Jordskokkesuppe
  • Opskrift på jordskokkesuppe
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Jordskokkesuppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 70 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Jordskokkesuppe. Her får du min opskrift på en skøn suppe med jordskokker, der er en nem og cremet suppe som både forret og let hovedret.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g jordskokker i mindre stykker
  • 1 stor kartoffel gerne bagekartoffel
  • 1 løg hakkes groft
  • 2 fed hvidløg hakkes groft
  • olivenolie
  • 1 tsk timian tørret - eller frisk timian
  • 8 dl grønsagsfond en liter vand med to terninger
  • 0,5 citron friskpresset citronsaft
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Jordskokker skrælles og deles i mindre tern. Kartoffel skrælles ligeledes og skæres ud i små tern.
  2. Hak løg og hvidløg groft.
  3. Start med at sautere løg og hvidløg i olivenolie lidt i en tykbundet gryde.
  4. Kom jordskokker og kartofler ved sammen med timian, og lad det svitse videre et par minutter.
  5. Tilsæt så grønsagsfond og friskpresset citronsaft, og lad det nu koge mørt. Det tager cirka 20 minutter.
  6. Blend den kogte jordskokkesuppe med en stavblender, og vend piskefløde i.
  7. Smag suppen til med salt og friskkværnet peber, og varm den igennem.

Næringsindhold

Kalorier266kcalKulhydrater30gProtein4gFedt16gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gKolesterol28mgNatrium1396mgKalium605mgKostfibre3gSukker16gVitamin A844IUVitamin C13mgCalcium48mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på jordskokkesuppe

Jeg elsker jordskokkesuppe - den har en vidunderlig smag og konsistens. Smagen er let af nødder og samtidig kan man tydeligt mærke de sunde ting i suppen.

Jeg plejer at tilsætte en smule hvidløg og en kartoffel til suppen. Det gør jeg, da jeg synes det runder smagen af jordskokker fint af - så man kan sige, at opskriften her i virkeligheden er en kartoffel-jordskokkesuppe.

Jordskokken er en rodfrugt og har form som en knold. Smagen er som nævnt lidt nøddeagtig og minder lidt om artiskokker. På engelsk hedder jordskokker i øvrigt Jerusalem artichoke.

Jordskokker er i sæson fra september til april og er som så mange andre rodfrugter mest aktuel i køkkenet i de kolde måneder. Jordskokkesuppe er derfor en rigtig efterårs- og vinterklassiker. Se også fremgangsmåde i min video.

Opskriften her er til fire personer, og mængden passer nok bedst som forret. Vil du bruge suppen som hovedret eller aftensmad, skal du beregne en lidt større mængde - selvom suppen er meget mættende.

Tips

Anret den færdige jordskokkesuppe i lune skåle eller dybe tallerkner, og pynt med lidt olivenolie og bredbladet persille. Du kan også pynte med løgringe, der er sauteret af i lidt smør.

Et godt brød er også altid en sikker vinder, når der serveres suppe - prøv for eksempel med et friskbagt ciabattabrød.

Jordskokkerne behøver reelt ikke at blive skrællet - så længe du vasker dem grundigt og sørger for, at al jord er fjernet. Dog vil det give suppen en lysere farve, hvis du skræller både jordskokker og kartofler.

Jordskokkesuppen er virkelig god som forret, men den kan bestemt også gå som en hovedret, hvor du laver en lidt større mængde suppe.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • Smørstegte jordskokker
  • Jordskokkechips - chips af jordskokker (grydestegt)
  • Bagte jordskokker i ovn med citron og timian
  • Gammeldags hvidkålssuppe med kød og grøntsager
  • Grøntsagssuppe (nem opskrift på suppe med grøntsager)

FAQ

Hvad er jordskokkesuppe?

Jordskokkesuppe er en cremet grøntsagssuppe lavet primært på jordskokker, ofte med kartoffel, fløde og løg, og den blendes helt glat. Den har en mild, nøddeagtig smag og elegant konsistens.

Skal man skrælle jordskokker?

Ja, gerne, især til jordskokkesuppe. Skrællen kan give en lidt jordet smag. Tip: Brug en teske eller skrællekniv, og læg evt. de skrællede jordskokker i vand med citron bagefter for at undgå misfarvning.

Kan man fryse jordskokkesuppe?

Ja, du kan godt fryse jordskokkesuppen. Frys den gerne uden fløde for bedste resultat, og tilsæt så først fløden ved genopvarmning. Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.

Kan man lave jordskokkesuppe dagen før?

Ja, det kan du sagtens. Den bliver faktisk endnu bedre dagen efter. Holdbar i køleskab er 2-3 dage. Kan opvarmes forsigtigt, men undgå at koge jordskokkesuppen efter fløden er tilsat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Martin Faber skriver

    september 28, 2025 at 8:26 pm

    Super lækkert

    Svar
  2. Mie Marcella Bang skriver

    december 29, 2024 at 7:32 pm

    Kan suppen afkøles og varmes op 2 dage efter? Tænker at lave den i aften søndag og varmes op tirsdag aften. Nytårsaften

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 30, 2024 at 6:09 am

      Hej Mie
      Ja, det tror jeg ikke er noget problem.
      Jeg laver den ofte selv i forvejen, og så er den meget nem at varme lige inden servering. Dog har jeg kun gemt den én dag, men tænker ikke to dage er et problem.
      God fornøjelse og godt nytår
      BH Holger

      Svar
  3. Peter Norsell skriver

    april 25, 2024 at 5:21 pm

    Hvorfor kommer du citron i de fleste af dine opskrifter?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 26, 2024 at 7:10 am

      Hej Peter
      På grund af smag. Citronsaften er smagsforstærkende og giver lidt syre. Eksempelvis er den fremragende i en persillesovs, hvor den sammen med en smule sukker løfter smagen. Men jeg bruger citronsaft i virkelig mange retter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Eileen skriver

    november 19, 2023 at 2:07 pm

    Hej

    Hvor lang tid bør man blende suppen, når der er kartoffel i? 😀

    Vh Eileen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 19, 2023 at 5:07 pm

      Hej Eileen
      Den skal bare blendes indtil den er jævn 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required