Her får du min opskrift på gammeldags hvidkålssuppe med nakkefilet, masser af hvidkål og andre grøntsager. Nem at lave og meget mættende.
Gammeldags hvidkålssuppe er en lækker suppe fra mormors køkken, og den er nem at lave.
Det er en både fyldig og sund suppe, der indeholder masser af hvidkål, grøntsager og kød. Her har jeg anvendt nakkefilet, men andre udskæringer som eks. kogeflæsk kan også bruges.
Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.
Opskrift på gammeldags hvidkålssuppe
Ingredienser
- 1 kilo nakkefilet
- 1,5 liter vand gerne kogende
- 2 terninger bouillon helst grøntsagsbouillon
- 200 gram kartofler i små tern
- 200 gram gulerødder i små tern
- 150 gram knoldselleri i små tern
- 1 porre i skiver
- 500 gram hvidkål snittes groft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom nakkefilet i en god suppegryde, og hæld ca. 1,5 liter kogende vand ved. Kødet skal netop være dækket. Krydr med friskkværnet peber.
- Smuldr to bouillonterninger i gryden, kog op, læg låg på og lad nu kødet simre i gryden i ca. to timer. Brug gerne en grøntsagsbouillon til gammeldags hvidkålssuppe. Du kan med fordel skumme suppen af med en hulske.
- Grøntsagerne klargøres som beskrevet under ingredienser.
- Efter de to timer tages kødet forsigtigt op og lægges på et skærebræt, hvor det hviler uden at være tildækket.
- Kom kartofler, gulerødder, knoldselleri og porre ned i suppen, og lad det koge ca. 10 minutter under låg.
- Tilsæt så hvidkål, og lad din hvidkålssuppe koge i yderligere 10 minutter, så både hvidkål og øvrige grøntsager er møre.
- Den kogte nakkefilet skæres i mundrette stykker, og varmes med i suppen, som smages til med salt og friskkværnet peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdige hvidkålssuppe serveres i dybe tallerkner, og den kan evt. drysses med lidt hakket persille.
Gammeldags hvidkålssuppe kan spises som den er, da den indeholder masser af både grøntsager og kød.
Se flere lækre suppeopskrifter:
Oksekødssuppe (klar suppe med boller)