Lav dine egne jordskokkechips. Jordskokker renses og snittes i helt tynde skiver, inden du steger dem i olie i et par minutter.
Det er meget nemt at lave hjemmelavede jordskokkechips, der bliver både sprøde og lækre. Men husk ikke at stege jordskokkerne for længe i olien, da de så bliver svedne i smagen.
Efter turen i fritureolien skal de krydres med groft salt og timian.
Opskriften giver chips af jordskokker til fire personer.
Ingredienser til jordskokkechips er:
6-8 jordskokker - afhængig af størrelse
5 deciliter fritureolie
Groft salt
Tørret timian
Sådan laver du lækre jordskokkechips i olie i gryde:
Jordskokkerne vaskes grundigt og besværlige knolde skæres fra. Husk at børste jordskokkerne, så du får jorden ud af alle kroge på dem.
Snit derefter jordskokkene i helt tynde skiver, hvor du med fordel kan anvende et mandolinjern.
Varm olien godt op i en gryde.
Kom de tyndtskårne jordskokker i, og steg dem et par minutter i olien. De må ikke blive for mørke, så hold øje med dem.
Bag også dine chips i passende hold, så du ikke har for mange i gryden ad gangen.
Fisk de færdige jordskokkechips op med en hulske, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Drys dem straks med groft salt og timian, og lad dem lige køle af et par minutter inden de nydes.
Bedøm opskriften
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Anette Marker
Kan jordskoggechips laves i god tid?