Smørstegte jordskokker på panden er virkelig lækkert og nemt tilbehør. Jordskokkerne steges møre i smør med timian og lidt citronsaft.
Smørstegte jordskokker er nemt og sundt tilbehør, hvor de lækre rødder bevarer deres nøddeagtige smag, når du steger dem.
Jordskokkerne passer super godt som tilbehør til bøffer og oksestege som culottesteg, men de kan selvfølgelig også serveres til andre retter, for eksempel vegetarretter.
Rødderne er nemme at tilberede på panden, og opskriften er til fire personer.
Se også: Opskrift på jordskokkesuppe.
Opskrift på smørstegte jordskokker
Ingredienser
- 500 gram jordskokker
- 20 gram smør
- 1 dusk timian frisk
- 2 spiseskefuld citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Jordskokker skrubbes grundigt med en børste under rindende vand. Du behøver ikke skrælle jordskokkerne, men sørg for at de er helt fri for jord.
- Del dem så i mindre både med en skarp kniv.
- Smelt smørret på en pande ved høj varme, og lad det bruse af.
- Når smørret er nøddebrunt kommes jordskokkerne på panden.
- Steg jordskokkerne i 7-10 minutter, afhængig af hvor sprøde og hvor meget bid du ønsker i dem.
- Vend dem jævnligt rundt på panden.
- Efter fem minutter tilsættes frisk timian og et par spiseskefulde citronsaft.
- Når de smørstegte jordskokker er færdigstegte, krydres de med lidt salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Anret smørstegte jordskokker til for eksempel culottesteg, oksefilet eller en t-bone.
Jordskokker kan også bages i ovnen. Flæk dem i mindre både, og vend dem med olie, timian og citronsaft.
Derefter skal de bages i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft eller 220 almindelig over- og undervarme. Drys med lidt salt og peber inden servering.