Sådan laver du smørstegte jordskokker på panden. Jordskokkerne steges møre i smør med timian og lidt citronsaft.
Dette er min opskrift på smørstegte jordskokker, hvor jordskokkerne steges møre på panden. Jeg håber du kan lide opskriften, og du må meget gerne give den en vurdering fra 1-5 stjerner i feltet længere nede. Del også gerne dine tips og opskrift med jordskokker i kommentarfeltet. På forhånd tak.
Smørstegte jordskokker er nemt og sundt tilbehør, hvor de lækre rødder bevarer deres nøddeagtige smag.
Jordskokkerne passer super godt som tilbehør til bøffer og oksestege, og de er nemme at tilberede på panden.
Opskriften er til fire personer.
Til smørstegte jordskokker skal du bruge
500 gram jordskokker
20 gram smør
1 dusk frisk timian
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du verdens bedste smørstegte jordskokker
- Jordskokker skrubbes grundigt med en børste under rindende vand. Du behøver ikke skrælle jordskokkerne, men sørg for at de er helt fri for jord.
- Del dem så i mindre både med en skarp kniv.
- Smelt smørret på en pande ved høj varme, og lad det bruse af.
- Når smørret er nøddebrunt kommes jordskokkerne på panden.
- Steg jordskokkerne i 7-10 minutter, afhængig af hvor sprøde og hvor meget bid du ønsker i dem.
- Vend dem jævnligt rundt på panden.
- Efter fem minutter tilsættes frisk timian og et par spiseskefulde citronsaft.
- Når jordskokkerne er færdigstegte krydres de med lidt salt og friskkværnet peber.
Anret smørstegte jordskokker til culottesteg, oksefilet eller en t-bone.
Note: Jordskokker kan også bages i ovnen. Flæk dem i mindre både, og vend dem med olie, timian og citronsaft. Derefter skal de bages i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft. Drys med lidt salt inden servering.
-> SE OGSÅ opskrift på en nem jordskokkesuppe
Bedøm opskriften
-
Smørstegte jordskokker