En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves med fedtmarmoreret svinekød.
Brug nakkefilet
Her har jeg anvendt svinekoteletter, der er skåret af nakkefilet, og det vigtigt at kødet er godt marmoreret, da det ellers bliver for tørt og kedeligt.
Opskriften er til fire personer, og er selvfølgelig beregnet som hovedret.
Opskrift på italiensk kødgryde
Ingredienser
- 600 gram nakkefilet eller nakkekoteletter
- 1 stort zittauerløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 deciliter kalvefond
- 100 gram soltørrede tomater
- 2 teskefulde paprika
- 3 spiseskefulde engelsk sauce
- 2 teskefulde tørret timian
- 2 stilke bladselleri
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kødet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
- Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
- Løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
- Peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med kalvefond, soltørrede tomater, paprika, engelsk sauce og timian. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
- Bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
- Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer.
Næringsindhold
Tips
Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler, avocadosalat og et godt stykke brød.
Her finder mange flere opskrifter på italiensk mad.
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Kan retten laves dagen i forvejen?