Min nemme og gode opskrift på hurtigstuvet spidskål med spinat. Stuvningen er fremragende som tilbehør til alt fra kylling, frikadeller og koteletter.
Hurtigstuvet spidskål med spinat er, som navnet antyder, utrolig nem og hurtig at tilberede, men det smager altså også super godt.
Der er masser af vitaminer og mineraler i både spidskål og spinat, så det er en sund ret at stille på bordet.
Stuvningen bruges som tilbehør til mange slags retter, og den tager altså blot få minutter at lave.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til hurtigstuvet spidskål
1 bundt forårsløg
Olivenolie
1 deciliter vand
1 bouillonterning (grøntsags)
1 lille spidskål
200 gram frisk spinat
5 deciliter madlavningsfløde
Salt
Peber
Fremgangsmåde
- Forårsløg snittes i tynde skiver, og sauteres i et halvt minut i lidt olie i en gryde.
- Vand og bouillonterning tilsættes og koges op.
- Skær den nederste del af spidskålen fra og smid den ud. Del kålen i kvarte på den lange led, og skær det meste af stokken fra. Snit spidskålen i tynde strimler, der kommes i gryden.
- Kog i et minuts tid.
- Kom derefter spinatblade i og lad dem falde sammen efterhånden. Jo, 200 gram friske spinatblade fylder en del, men de falder hurtigt sammen i gryden.
- Kom madlavningsfløden ved og lad det koge op.
- Smag til med salt og peber. Du kan også komme lidt reven muskatnød ved, det er også godt sammen med både spidskål og spinat.
Hurtigstuvet spidskål med spinat serveres straks til eksempelvis gammeldags frikadeller, kylling i ovn eller hvad du nu synes.
Se også her om man må genopvarme mad med spinat.
Comments
No Comments