Hindbærsnitter med mandler er en fantastisk god opskrift på de lækre snitter, som fyldes med rigeligt med hindbærmarmelade.
Jeg elsker hindbærsnitter med mandler, og det her er min bedste opskrift på dem.
Sprøde og søde snitter med masser af hindbærmarmelade, og de er ret nemme at lave.
Mandlerne giver lige det sidste til kagerne.
Opskriften giver 16 store og lækre hindbærsnitter med mandler. Eller flere, hvis du skærer dem mindre ud.
Opskrift på hindbærsnitter med mandler
Ingredienser
- 80 gram mandelflager
- 190 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker
- 350 gram hvedemel
- 250 gram smør
- 1 æg
- 400 gram hindbærmarmelade
Til pensling anvender du
- 1 æg
- Lidt rørsukker
Sådan gør du
- Mandelflagerne hældes i en skål, og smuldres derefter godt med hånden, så de bliver meget findelt. Du kan som sagt også anvende mandelmel, men de knuste mandelflager giver en god struktur i dine hindbærsnitter med mandler.
- Kom også sukker, vaniljesukker og hvedemel i skålen, og vend det rundt.
- Koldt smør skæres i mindre tern og kommes i, hvorefter smørret smuldres grundigt ud.
- Dejen til hindbærsnitterne samles så med et æg, og væltes ud på en bord med en smule mel (indgår ikke i opskriften).
- Saml hurtigt dejen uden den bliver for fast, og del den i to lige store stykker.
- Rul hvert stykke ud i en firkant på cirka 25 gange 25 centimeter, hvilket eventuelt kan gøres mellem to stykker bagepapir, da dejen så ikke klæber fast til bordet.
- Læg det første stykke på en bageplade med bagepapir, og smør derefter hindbærmarmeladen på. Stop en centimeters penge før kanten, så det ikke smatter for meget ud.
- Læg derefter det andet stykke udrullede dej ovenpå marmeladen, og tryk den let sammen, så du presser luften ud. men klem ikke så hårdt at kagen bliver presset for meget!
- Prik oversiden med en gaffel, pisk et æg sammen og pensl oversiden, hvorefter der drysses med rørsukker.
- Bag nu kagen i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor den skal have cirka 25 minutter. Kagen er færdig når den er godt gylden på oversiden. Men bag heller kagen så længe at den bliver tør.
- Tag den færdigbagte kage ud og lad den køle af.
- Derefter deles den i 16 lige store hindbærsnitter med mandler. Start med at skære kanterne fra, da de ofte er blevet for hårde. Hindbærsnitterne er bedst som nybagte, men kan opbevares i en kagedåse i et par dage.
Næringsindhold
Tips
Hindbærsnitter med mandler er en super god opskrift på de populære kager, der er ret hurtige og nemme at bage.
Mange pynter hindbærsnitterne med glasur, men med denne opskrift er det altså ikke nødvendigt.
Et godt tip er i øvrigt at anvende en kvalitets marmelade, da det logisk nok giver hindbærsnitterne en bedre smag. Så drop discount marmeladen i disse hindbærsnitter.
Jeg har desuden anvendt mandelflager, som smuldres i hånden. De kan erstattes med mandelmel, men jeg synes mandelflagerne giver en bedre struktur i kagerne.
Opskriften giver 16 lækre hindbærsnitter - afhængig af hvor store du skærer dem ud.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments