Her får du min bedste opskrift på napoleonshatte, der er en mørdejskage med kugle af marcipan, som derefter dyppes i chokolade.
Du skal prøve denne napoleonshatte opskrift, der er som bageren laver dem.
Med en sprød mørdej og en skøn kugle marcipan i midten, inden napoleonshattene til sidst dyppes i smeltet chokolade.
Se også: Cremelinser - lækre mørdejskager med creme
Bagetiden er seks minutter, og du må ikke overbage kagerne, da de så bliver tørre og triste.
Opskriften giver 10 lækre napoleonshatte, afhængig af hvor store du laver dem.
Opskrift på napoleonshatte
Napoleonshatte
Ingredienser
Mørdej
- 150 gram hvedemel
- 1 æg
- 50 gram flormelis
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 100 gram smør
Marcipankugler
- 125 gram marcipan - gerne bagemarcipan
- 2 spiseskefulde flormelis
- Lidt pasteuristeret æggehvide
Desuden
- 100 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Kom hvedemel i en skål sammen med et æg, flormelis, vaniljesukker og smør i mindre tern. Brug nu hænderne til hurtigt at nulre de kolde smørtern ud i dejen, og bliv ved indtil dejen er samlet. Men gør det samtidig så hurtigt som muligt, så dejen ikke bliver for varm.
- Saml mørdejen til den kugle, som lægges på køl i 45 minutter.
- I en skål ælter du imens marcipan sammen med flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide, og deler det i 10 stykker, som trilles til kugler.
- Mørdejen rulles ud og udstikkes derefter i cirkler med en diameter på cirka otte centimeter. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Læg en kugle marcipan midt på hvert stykke dej, og fold dejen op om kuglen med tre fingre, så du laver den klassiske napoleonshat, som du kan se på billedet. Jeg plejer at bruge højre pegefinger, venstre pegefinger og venstre tommeltot, men gør som du selv synes. Tryk dejen let sammen med marcipankuglen.
- Bag napoleonshattene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 6-8 minutter, så de bliver let gyldne. Pas på de ikke bages for længe!
- Lad derefter kagerne køle af.
- Smelt chokoladen i en kasserolle ved svag varme, og dyp bunden af napoleonshattene i chokoladen, hvorefter de stilles på højkant på bagepapiret indtil chokoladen er tør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Kan napoleonshatte fryses?
Du kan sagtens fryse de bagte napoleonshatte ned.
Men vent så med at dyppe dem i chokolade til du skal bruge dem.
Og lad kagerne køle lidt af inden du putter dem i en frysepose eller beholder, og derefter i fryseren.
Se også mine opskrifter på:
Helene Juul Hansen
Hej 😊
Hvorfor pasteuriseret æggehvide, når de skal i ovnen?
Holger Rørby Madsen
Hej Helene
Du har ret - det er selvfølgelig ikke nødvendigt - brug bare de almindelige æggehvider 🙂
Alt det bedste
Holger
Susanne
Hej - jeg vil lave dine Napoleons hatte men syntes i din video det ser ud som om du ligger et lille stykke nougat under marcipan kuglen, men det står der ikke noget om i din opskrift ?
Mvh Susanne
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Det skal du endelig gøre, og du kan bare undlade nougat. Nogle gange laver jeg napoleonshatte med nougat - andre gange uden 🙂
Alt det bedste og godt nytår
Holger