Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør er en lækker måde at tilberede den populære mørbrad på.
Her afpudser du svinemørbraden, som derefter fyldes med en hjemmelavet persillesmør og steges i ovnen.
Længere nede finder du forslag til tilbehør, og opskriften er beregnet til fire personer.
Indhold
- Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Servering
- Bedste luksus mørbradgryde
- Mørbrad i fad
- Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)
- Helstegt svinemørbrad i ovn
- Svinemørbrad i mangosauce
- Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs
- FAQ
- Kommentarer

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudses
- salt og friskkværnet peber - evt. en peberblanding
- 75 g smør - koldt, i mindre tern
- 3 spsk persille - finthakket
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
Fremgangsmåde
- Hvidløgssmør: Kom koldt smør i tern i en lille skål, og ælt det sammen med finthakket persille, hvidløgspulver og lidt friskpresset citronsaft. Brug evt. hænderne til det.
- Fordel smørret i en aflang pølse på et stykke madpakkepapir, og rul stramt sammen. Enderne drejes ind som en nytårsknallert. Lægges gerne på køl i 30 minutter.
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og sæt risten midt i ovnen.
- Svinemørbrad afpudses, hvor sølvsene og andre urenheder skæres fra og kasseres.
- Skær derefter snit ca. halvvejs gennem mørbraden, gerne på skrå. Jeg plejer at lave cirka 10 snit til min hasselback mørbrad.
- Hvidløgssmør skæres i tynde skiver, og der puttes en skive smør ned i hvert snit i mørbraden.
- Krydr derefter mørbraden med flagesalt og friskkværnet peber. Jeg bruger gerne en peber med tilsat hvidløg for mere smag, men alm. salt og peber er også ok. Læg forsigtigt mørbraden i et ildfast fad eller bradepande.
- Nu skal din svinemørbrad a la hasselback steges ca. 20 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er lidt billeder fra køkkenet mens jeg laver retten:
Servering
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør kan serveres med valgfri kartoffel, spidskålssalat og en meget lækker baconsovs.
Det er lækker aftensmad på de travle hverdage, men retten er også fin som gæstemad.
Flere inspirerende opskrifter:
Bedste luksus mørbradgryde
Mørbrad i fad
Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)
Helstegt svinemørbrad i ovn
Svinemørbrad i mangosauce
Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs
FAQ
Du kan sagtens lave hasselback svinemørbrad uden hvidløg. Hvidløget giver smag til retten, men den er også fin uden. Du behøver ikke erstatte hvidløget med noget andet.
Det kan du godt. Her skal den have ca. 18 minutter ved 200 grader.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Majbritt Wedebye
Skal det ildfaste fad smøres med noget så mørbraden ikke hænger fast?
Holger Rørby Madsen
Hej Majbritt
Det afhænger af fadet, men generelt er det altid en god idé 🙂
Rigtig god fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Vibeke
Jeg vil gerne bruge frisk hvidløg. Hvor meget ca. skal jeg bruge?
Mona Sørensen
Ser meget lækkert ud , det vil jeg gerne prøve😊
Hanne Nielsen
Kan jeg lave det i air
fryer
Pia Arnesen
Hej Holger.
Det ser lækkert ud. Kommer du ikke noget i bunden af det ildfaste fad??
Hilsen Pia
Kirsten Andersen
Hej.
Jeg er ved at lave hasselbach svinemørbrad og ser, at du ofte anbefaler varmluft i ovnen. Er der en særlig grund til det?
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
Nej, du kan sagtens også lave den med alm. luft i ovnen. Læg så 20 grader til.
Alt det bedste
Holger
Eva Madsen
Jeg glæder mig til at få dine spændende opskrifter