• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
4.7 fra 75 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11.8k
SHARES
FacebookMessenger11.8kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. august 2023 - Udgivet: 19. august 2023

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør er en lækker måde at tilberede den populære mørbrad på.

Her afpudser du svinemørbraden, som derefter fyldes med en hjemmelavet persillesmør og steges i ovnen.

Længere nede finder du forslag til tilbehør, og opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Bedste luksus mørbradgryde
  • Mørbrad i fad
  • Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)
  • Helstegt svinemørbrad i ovn
  • Svinemørbrad i mangosauce
  • Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs
  • FAQ
  • Kommentarer
hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør

4.67 fra 75 stemmer
Her er min opskrift på hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør. Her får du mørbrad med fyld af smør med hvidløg og persille. Nem at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 322
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - afpudses
  • salt og friskkværnet peber - evt. en peberblanding
Hvidløgssmør
  • 75 g smør - koldt, i mindre tern
  • 3 spsk persille - finthakket
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset

Fremgangsmåde
 

  1. Hvidløgssmør: Kom koldt smør i tern i en lille skål, og ælt det sammen med finthakket persille, hvidløgspulver og lidt friskpresset citronsaft. Brug evt. hænderne til det.
  2. Fordel smørret i en aflang pølse på et stykke madpakkepapir, og rul stramt sammen. Enderne drejes ind som en nytårsknallert. Lægges gerne på køl i 30 minutter.
  3. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og sæt risten midt i ovnen.
  4. Svinemørbrad afpudses, hvor sølvsene og andre urenheder skæres fra og kasseres.
  5. Skær derefter snit ca. halvvejs gennem mørbraden, gerne på skrå. Jeg plejer at lave cirka 10 snit til min hasselback mørbrad.
  6. Hvidløgssmør skæres i tynde skiver, og der puttes en skive smør ned i hvert snit i mørbraden.
  7. Krydr derefter mørbraden med flagesalt og friskkværnet peber. Jeg bruger gerne en peber med tilsat hvidløg for mere smag, men alm. salt og peber er også ok. Læg forsigtigt mørbraden i et ildfast fad eller bradepande.
  8. Nu skal din svinemørbrad a la hasselback steges ca. 20 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 322kcalKulhydrater: 2gProtein: 31gFedt: 21gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 138mgNatrium: 783mgKalium: 636mgKostfibre: 0.3gSukker: 0.3gVitamin A: 725IUVitamin C: 7mgCalcium: 20mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er lidt billeder fra køkkenet mens jeg laver retten:

svinemøbrad a la hasselback med skiver af hvidløgssmør
hasselback mørbrad i bradepande og klar til ovn
hasselback svinemørbrad serveret med spidskålssalat og kartofler samt baconsovs

Servering

Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør kan serveres med valgfri kartoffel, spidskålssalat og en meget lækker baconsovs.

Det er lækker aftensmad på de travle hverdage, men retten er også fin som gæstemad.

Flere inspirerende opskrifter:

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 525 stemmer
Opskrift på mørbradgryde, der er en populær gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon. Mørbradgryden er nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Mørbrad i fad

4.8 fra 108 stemmer
Mørbrad i fad. Prøv min bedste opskrift på mørbradfad - en lækker, traditionel ret med svinemørbrad, peberfrugt, bacon og cocktailpølser.
Gå til opskrift
billede med mørbrad i fad

Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)

4.8 fra 44 stemmer
Her er min opskrift på svinemørbrad med bacon. Det er mørbrad med bacon, som du nemt steger i ovn, og der er forslag til tilbehør og sovs.
Gå til opskrift
svinemørbrad med bacon udskæring

Helstegt svinemørbrad i ovn

4.8 fra 141 stemmer
Lækker opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn, der steges uden brug af sølvpapir. Stegetiden for hel mørbrad i ovn er ca. 18 minutter.
Gå til opskrift
Billederesultat for helstegt svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i mangosauce

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på svinemørbrad i mangosauce, og retten er nem og hurtig at tilberede. Krydret, men stadig både mild og børnevenlig i smagen.
Gå til opskrift
Billede med svinemørbrad i mangosauce.

Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs

5 fra 2 stemmer
Min opskrift på svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs. En nem og sund ret med masser af smag, og den er samtidig hurtig at lave.
Gå til opskrift
Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs

FAQ

Kan jeg undlade hvidløg i retten?

Du kan sagtens lave hasselback svinemørbrad uden hvidløg. Hvidløget giver smag til retten, men den er også fin uden. Du behøver ikke erstatte hvidløget med noget andet.

Kan man lave hasselback svinemørbrad i airfryer?

Det kan du godt. Her skal den have ca. 18 minutter ved 200 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majbritt Wedebye

    juni 12, 2025 at 9:56 am

    Skal det ildfaste fad smøres med noget så mørbraden ikke hænger fast?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 12, 2025 at 10:01 am

      Hej Majbritt
      Det afhænger af fadet, men generelt er det altid en god idé 🙂
      Rigtig god fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Vibeke

    april 19, 2025 at 6:24 pm

    Jeg vil gerne bruge frisk hvidløg. Hvor meget ca. skal jeg bruge?

    Svar
  3. Mona Sørensen

    maj 10, 2024 at 11:04 am

    Ser meget lækkert ud , det vil jeg gerne prøve😊

    Svar
  4. Hanne Nielsen

    december 08, 2022 at 8:20 pm

    Kan jeg lave det i air

    fryer

    Svar
  5. Pia Arnesen

    oktober 19, 2022 at 4:31 pm

    Hej Holger.
    Det ser lækkert ud. Kommer du ikke noget i bunden af det ildfaste fad??
    Hilsen Pia

    Svar
  6. Kirsten Andersen

    juni 19, 2022 at 4:34 pm

    Hej.
    Jeg er ved at lave hasselbach svinemørbrad og ser, at du ofte anbefaler varmluft i ovnen. Er der en særlig grund til det?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 19, 2022 at 5:47 pm

      Hej Kirsten
      Nej, du kan sagtens også lave den med alm. luft i ovnen. Læg så 20 grader til.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Eva Madsen

    september 22, 2021 at 5:32 pm

    Jeg glæder mig til at få dine spændende opskrifter

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften
billederesultat for nem kylling
Nem kylling med tomater og marinade på 20 minutter→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede med ingefær.
Ingefær - fakta og de gode opskrifter med den sunde rod→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required