• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)

Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)

billede med svinemørbrad
4.8 fra 57 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
436
SHARES
FacebookMessenger436PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. maj 2024 - Udgivet: 9. juni 2023

Svinemørbrad i gasgrill eller kulgrill er en både nem og hurtig mad. Mørbrad skal ikke steges eller grilles i ret lang tid, og her får du min opskrift med både stegetid og kernetemperatur.

Under hviletiden er det vigtigt IKKE at overdække kødet, og det kan du læse mere om længere nede.

Opskriften er til fire personer, men er I meget glade for grillet mørbrad skal der måske grilles to hele svinemørbrad. I min video kan du se fremgangsmåde.

Indhold
  • Svinemørbrad på grill
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Hviletid
  • Uden sølvpapir
  • Kernetemperatur på grillet svinemørbrad
  • Helstegt svinemørbrad i ovn
  • Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)
  • Flæskesteg i gasgrill
  • Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill
  • Bedste luksus mørbradgryde
  • Souvlaki - græske grillspyd
  • Marmoreret grillfilet - stegetid og tips
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med svinemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svinemørbrad på grill

4.81 fra 57 stemmer
Opskrift på grillet svinemørbrad med stegetid og kernetemperatur. Svinemørbrad i grill er lækker aftensmad, og den kan grilles på gasgrill eller kulgrill.
Forb. tid 8 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 202
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - afpudses
  • 0,5 dl grillsauce - evt. min hjemmelavede BBQ-sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Du starter med at pudse svinemørbraden af for fedt. Tag en skarp kniv, og skær alt det fra du nu synes ikke skal være der. Eller bed slagteren om det.
  2. Varm din gasgrill eller kulgrill godt op. Jeg har her stegt mørbraden i min gasgrill, hvor jeg starter med at varme op for fuld styrke. Vent så et par minutter.
  3. Brun nu den ferske svinemørbrad hurtigt på alle sider. Cirka et minut på hver side ved høj varme. Og så kommer vi til det vigtige når du laver svinemørbrad på grill.
  4. Skru varmen ned til middel, men du fortsætter med den direkte stegning. Pensl mørbraden på oversiden med grillolien, og lad den stege to minutter. Ikke mere!
  5. Gentag nu dette tre gange mere. Sådan at du efter to minutter med en grilltang eller pincet drejer mørbraden en kvart omgang - og pensler den med grillolie.
  6. Samlet skal den altså stege otte minutter - to minutter på hver side. Og hver af de fire sider smøres med grillolie.
  7. Inklusiv bruningen har svinemørbraden nu i alt fået cirka 12 minutter i gasgrillen (eller evt. kuglegrill). Drys med lidt salt, gerne en grov flagesalt. Krydr med friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 202kcalKulhydrater: 5gProtein: 31gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 98mgNatrium: 788mgKalium: 619mgKostfibre: 0.1gSukker: 4gVitamin A: 31IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 13mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min grillning af svinemørbraden:

den grillede svinemørbrad pensles med barbecue
grill svinemørbraden på alle sider
efter hviletid skæres den grillede svinemørbrad ud i passende skiver

Hviletid

Så er du klar til klar til at servere grillet svinemørbrad. Sluk grillen (medmindre du skal bruge den til anden grillmad), og læg svinemørbraden over på et skærebræt.

Her skal den hvile 10-15 minutter - UDEN at være overdækket eller pakket ind.

Efter hviletid skærer du din grillede svinemørbrad ud i skiver - skær gerne mørbraden i skrå skiver, det er flot ved anretningen.

Serveres gerne med grillede kartofler med hvidløg og en god spidskålssalat eller broccolisalat.

Uden sølvpapir

Hvis du overdækker eller pakker det ind i sølvpapir, alufolie eller andet, koger kødet videre, og risikerer dermed at blive over-tilberedt. Det ønsker vi ikke.

Med denne opskrift er du sikker på en rosa svinemørbrad, der er lækker og saftig, og bedre grillet mørbrad har du aldrig fået.

Kernetemperatur på grillet svinemørbrad

Det bedste resultat får du altid, hvis du anvender et stegetermometer til at måle kernetemperaturen. I en en grillet svinemørbrad skal kernetemperaturen være på 65 grader, hvor mørbraden så er svag rosa. Sådan foretrækker jeg en mørbrad fra grillen.

Ved lidt lavere kernetemperatur, eksempelvis 62 grader, er mørbraden lidt mere rosa - og kommer du op på 68-70 grader, ja så er din grillede svinemørbrad gennemstegt.

Flere inspirerende opskrifter:

Helstegt svinemørbrad i ovn

4.8 fra 141 stemmer
Lækker opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn, der steges uden brug af sølvpapir. Stegetiden for hel mørbrad i ovn er ca. 18 minutter.
Gå til opskrift
Billederesultat for helstegt svinemørbrad i ovn

Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)

4.6 fra 23 stemmer
Kalveculotte kan du lave i grill med denne metode, hvor du er sikker på et godt resultat. En kernetemperatur på 56 grader er perfekt.
Gå til opskrift
kalveculotte i grill

Flæskesteg i gasgrill

4.7 fra 78 stemmer
Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
Gå til opskrift
grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær

Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

4.8 fra 35 stemmer
Culotte: Jeg har fundet metoden til, at lave den mest møre okseculotte på grill (eller ovn). Intervalsteg culotten i en gasgrill Weber Q3200.
Gå til opskrift

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 525 stemmer
Opskrift på mørbradgryde, der er en populær gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon. Mørbradgryden er nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Souvlaki - græske grillspyd

5 fra 1 stemme
Souvlaki er en klassiker i Grækenland. Her er en nem opskrift på grillspyd, som laves med svinekoteletter og autentisk, græsk marinade.
Gå til opskrift
græske souvlaki spyd

Marmoreret grillfilet - stegetid og tips

5 fra 1 stemme
Se hvordan du tilbereder en marmoreret grillfilet, der er et mørt og smagfuldt stykke kød, som du nemt griller ved indirekte varme.
Gå til opskrift
Billede med marmoreret grillfilet.

FAQ

Skal grillet svinemørbrad hvile?

Ja, lad mørbraden hvile 5–10 minutter efter grillning. Du skal ikke dække den til. Saften fordeler sig – og den bliver mere mør.

Hvad skal kernetemperaturen være i en grillet svinemørbrad?

Brug gerne et stegetermometer, og en svinemørbrad på grillen skal have en kernetemperatur på 65 grader. Så er den perfekt.

Hvor længe skal en svinemørbrad grilles?

Jeg plejer at grille en svinemørbrad i ca. 12 minutter i alt. Så er den hverken tør eller rå. Vendes ofte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan E. Sørensen

    maj 25, 2024 at 7:39 am

    Gasgriller kan også være kulgriller (for eksempel Outdoorchef), så du kan ikke skelne på den måde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 25, 2024 at 7:47 am

      Hej Jan
      Tak for det og god pointe. Den var skrevet dengang en kuglegrill kun var til kul, men sådan er det selvfølgelig ikke mere.
      Jeg har rettet den til 🙂
      Alt det bedste og rigtig god weekend
      Holger

      Svar
  2. Tanja

    august 11, 2022 at 6:27 pm

    Hej
    Tak for en fed side, som jeg altid tyr til for inspiration 😊
    Er der forskel i kernetemperaturen, hvis jeg anvender Iberico mørbrad?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 11, 2022 at 6:54 pm

      Hej Tanja
      Tusind tak - super dejligt at høre 🙂
      Nej, det er der ikke. Kernetemperaturen er den samme.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Nikolaj

    april 06, 2020 at 5:19 pm

    Hejsa!
    Nu kaster jeg mig ud i den her opskrift og den virker jo super nem!
    Et spørgsmål, åbent eller lukket låg mens den for de hhvs 1/2 min på hver side?

    Vh Nikolaj

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 07, 2020 at 7:13 am

      Hej Nikolaj
      Det lyder godt og det bliver du glad for 🙂
      Under normale vejrforhold (ikke for meget blæst) plejer jeg at grille dem med låget åbent. Så det kan du sagtens.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  4. Guffeliguf.dk

    juni 05, 2016 at 9:32 pm

    Hej Rebekka
    Tak for de rosende ord, og det er også en god opskrift 🙂
    Og ja - det er vigtigt at lade mørbraden hvile lidt inden udskæring.
    God sommer til dig.
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  5. Guffeliguf.dk

    juni 05, 2016 at 9:31 pm

    Hej Keld
    Tak for det - det er jeg glad for at høre. Det er nemlig en god metode til grillning af svinemørbrad, hvor kødet aldrig bliver tørt.
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk.

    Svar
  6. Rebekka Nielsen

    juli 16, 2015 at 8:47 am

    Mums. Den bedste svinemørbrad vi har fået længe. Med god grillet smag. Husk at lade den hvile efter stegning og vi lavede den i en kuglegrill ?
    Vh Rebekka - vi bor i Randers

    Svar
  7. Keld Gregersen i Aalborg

    juli 05, 2015 at 8:49 pm

    Meget lækker og let opskrift og vores mørbrad blev helt som den skulle. God stegetid og vi spiste den sammen med en hjemmelavet grønkålssalat.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required