• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Rabarberkompot - opskrift på hjemmelavet kompot

Rabarberkompot - opskrift på hjemmelavet kompot

hjemmelavet rabarberkompot
4.7 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 1. august 2022

Sommerens bedste rabarberkompot. En nem og klassisk opskrift på kompot med friske rabarber, sukker og vanilje. Himmelsk god til is og kage.

Rabarberkompot er meget nem at lave, og kompotten er en fantastisk ledsager til blandt andet is og kage. Den er bedst med nye rabarber, men den kan også laves af frosne rabarber.

Her har jeg anvendt 100 gram sukker til 300 gram rabarber, hvilket jeg synes giver den perfekte balance mellem den syrlige rabarber og sødmen i den færdig kompot.

Gammeldags rabarberkompot er nem og simpel at lave, for der skal blot anvendes rabarber, sukker, vanilje og en smule vand. Ønskes en større portion, kan du nemt blot fordoble mængderne i opskriften.

Indhold
  • Sommerens bedste rabarberkompot. En nem og klassisk opskrift på kompot med friske rabarber, sukker og vanilje. Himmelsk god til is og kage.
  • Rabarberkompot
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Med jordbær i ovn
  • Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • Rabarbercrumble
  • Verdens bedste rabarberkage
  • Rabarbergrød
  • Rabarberbrud
  • Rabarber med marengs
  • FAQ
  • Kommentarer
hjemmelavet rabarberkompot
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rabarberkompot

4.69 fra 16 stemmer
Sommerens bedste rabarberkompot. En nem og klassisk opskrift på kompot med friske rabarber, sukker og vanilje. Himmelsk god til is og kage.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 115
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g rabarber - friske, skåret i 1,5 centimeter tykke skiver
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang - eller 1 teskefuld vaniljesukker
  • 1 spsk vand

Fremgangsmåde
 

  1. Vask rabarberstænglerne og skær det nederste af roden fra. Men ikke for meget, da den røde del af en rabarber er den bedste.
  2. Del stænglerne på midten og snit dem i en tykkelse på ca. 1,5 centimeter. 2 centimeter er også ok.
  3. Kom rabarberstykkerne i en lille gryde sammen med 100 gram sukker og kornene fra en stang vanilje. Kom også vaniljestangen ved. En teskefuld god vaniljesukker kan også anvendes i stedet for vaniljestang. Tilsæt desuden en spiseskefuld vand.
  4. Kog nu din kompot i cirka 3-4 minutter, og rør rundt med forsigtighed, så du bevarer lidt struktur i din kompot.

Næringsindhold

Kalorier: 115kcalKulhydrater: 28gProtein: 1gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.03gNatrium: 4mgKalium: 218mgKostfibre: 1gSukker: 26gVitamin A: 77IUVitamin C: 6mgCalcium: 65mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af rabarberkompotten:

rabarber til kompot skæres ud
rabarber med sukker og vanilje i gryde til rabarber kompot
færdigkogt rababerkompot efter 3-4 minutter i gryden

Servering

Tag vaniljestangen op af den færdige rabarberkompot, og stil kompotten på køl.

Kompotten med de lækre rabarber passer super godt til en hjemmelavet vanilje parfait eller en blødende chokoladekage.

Kompotten smager i øvrigt også fremragende på et stykke franskbrød.

Med jordbær i ovn

Af Karen Seneca

Rabarberkompot i ovn er nemmere end den kompot, vi tilbereder på komfuret. Her skal man ikke holde øje med temperatur eller røre rundt. Skær blot rabarberne ud i skiver, vend dem med sukker og vanilje og sæt det hele i ovnen.

Efter 20-25 minutter tages kompotten ud af ovnen, vendes med danske jordbær skåret ud i tern, og så har du en sommerkompot, der nærmest har lavet sig selv.

Da der er forskel på rabarbernes syrlighed, kan du eventuelt smage på kompotten efter 15 minutter og tilsætte mere sukker, hvis den virker for syrlig.

500 gram rabarber skiver
100 gram sukker
1 spsk vanilje
10 stk jordbær i tern

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Skyl rabarberne og skær dem i skiver.
  3. Læg dem i et ovnfast fad og bland dem med sukker og vaniljesukker.
  4. Kom stanniol udover fadet og bag det hele i 20 minutter. Efter de 20 minutter rører du rundt. Hvis du synes, at rabarberne ikke er møre nok, giver du fem minutter ekstra.
  5. Skyl jordbærrene og skær dem i små tern.
  6. Tag kompotten ud af ovnen og vend jordbærrene i den med det samme. Køl af og hæld på rene patentglas.

Der er mange muligheder. Hvis du vil servere den til middagsretter, bør du udelade jordbærrene, da de giver en mere dessertagtig smag.

Flere inspirerende opskrifter:

Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på bagte rabarber, som smager forrygende og er nemme at lave. Perfekte som topping på morgenmaden eller til dessert.
Gå til opskrift
Bagte rabarber

Rabarbercrumble

4.8 fra 215 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
billede med rabarbercrumble

Verdens bedste rabarberkage

4.7 fra 172 stemmer
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Gå til opskrift
et billede med rabarberkage

Rabarbergrød

4.8 fra 27 stemmer
Dette er en opskrift på hvordan du laver rabarbergrød. Opskriften er den klassiske, og her finder du også gode råd og lidt om non-oxal.
Gå til opskrift
Billede resultat for rabarbergrød

Rabarberbrud

5 fra 2 stemmer
Få den nemme opskrift på rabarberbrud. Her får du luftige boller med rabarber, der bages i en bradepande og derefter brydes fra hinanden.
Gå til opskrift
Billede med rabarberbrud.

Rabarber med marengs

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på nemme rabarber med marengs, der er en hurtig og lækker dessert. Rabarber laves i små skåle med marengs på toppen.
Gå til opskrift
Billede af rabarber med marengs

FAQ

Hvad er forskellen på kompot og marmelade?

Der er ikke den store forskel på en god kompot og syltetøj eller marmelade. Grundlæggende kan man dog sige, at en kompot ofte spises rimelig hurtigt, mens syltetøj og marmelade oftest koges på henblik på at blive hengemt til senere brug. Derfor er der ofte Atamon i syltetøj.

Kan man fryse rabarberkompot?

En hjemmelavet rabarberkompot kan holde sig i ca. en uge på køl.
Men du kan også fryse kompotten ned, og dermed forlænge holdbarheden.

Vaniljestang eller vaniljesukker i rabarberkompot?

Du kan lave den lækre rabarberkompot med enten kornene fra en vaniljestang eller vaniljesukker. Vaniljestangen med de lækre vaniljekorn giver den bedste kompot, men jeg synes også den er fin med en god vaniljesukker. Så det er op til dig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required