Her er opskriften på nemme rabarber med marengs, der er en hurtig og lækker dessert. Rabarber laves i små skåle med marengs på toppen.
Dette er en af de desserter, som jeg holder meget af, nemlig rabarber med marengs. Og så er den utrolig nem at lave.
De friske rabarber lægges nederst i en lille portionsskål, hvorefter der lægges et lille låg marengs på.
Og de færdigbagte rabarber med marengs får den perfekte smagskombination af de lidt syrlige rabarber nederst, og den søde marengs øverst.
Det er altså en super lækker dessert, som du skal prøve at lave.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til rabarber med marengs
5 stængler rabarber
1,5 pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
75 gram flormelis
1 teskefuld eddike
Lidt hasselnøddeflager
Sådan laver du rabarber med marengs
- Rabarberne vaskes grundigt og vandet rystes af.
- Skær dem i mindre stykker, og fordel dem i fire smurte portionsskåle (også kaldet ramekiner og kokotter).
- Hæld æggehvide i en skål og pisk den luftig med en elpisker. Pisk derefter gradvist flormelis og lidt eddike i, og fortsæt indtil du har en stiv marengsmasse.
- Kom en spiseskefuld på som låg i hver skål, og flad den forsigtigt ud med en kniv eller gaffel.
- Drys med lidt hasselnøddeflager.
- Bag skålene med rabarber og marengslåg ved 175 grader, hvor de skal have cirka 12 minutter. De er færdige når marengsen bliver lidt gylden.
Lad dem køle lidt af inden servering, da rabarberne er MEGET varme!!
Rabarber med marengs i grill
Du kan også lave desserten i en grill.
Her skal det ske ved indirekte varme, helst ved omkring 175 grader.
Bagetiden i grillen er den samme, nemlig cirka 12 minutter.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på rabarberkage med marengslåg, bedstefars skæg og Key Lime Pie.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Rabarber med marengs
Stem her
( stemme)
Maria
Synes ikke jeg kan se nogen print knap på denne opskrift?