Her er min bedste opskrift på engelske scones. Lækre boller med bagepulver, der stammer fra Skotland. Kan laves med eller uden chokolade.
Disse scones er bagt med en god, mørk chokolade, som giver dem en helt fantastisk smag, men de kan også laves uden chokolade.
Fordelen ved scones er, at de er meget hurtige at bage. De laves nemlig med bagepulver, og derfor skal de ikke hæve. Så på den måde kan du meget hurtigt bage noget lækkert til kaffen.
Skal du bruge flere, ja så ganger du bare opskriften op ved at skrue på mængde-knappen. Opskriften giver cirka 12 stk.
Opskrift på scones
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 400 gram hvedemel
- 2 teskefulde bagepulver - med en top på
- 20 gram sukker
- 1 teske salt
- 100 gram smør
- 285 gram mælk
- 75 gram mørk chokolade - hakkes groft
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
- Kom så 400 gram hvedemel, 2 teskefulde bagepulver, 20 gram sukker og 1 teske salt i en skål, og bland det sammen.
- Kom 100 gram smør (koldt smør) ned i skålen, og smuldr det godt med melblandingen. Når smørret er smuldret godt ind, kommer du 75 gram mørk chokolade (grofthakket) ned i skålen.
- Tilsæt 285 gram mælk og bland det hele rundt med en spiseske. Dejen til dine chokoladescones skal samles, men IKKE æltes sammen, som vi normalt gør med en gærdej. Hvis dejen ikke er fugtig nok, kan du eventuelt tilsætte en smule mere mælk, men det plejer at passe fint.
- Kom lidt mel ud på bordet, og vælt dejen ud på det. Drys en lille smule mel på dejen, og rul den forsigtigt med en kagerulle.
- Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30 gange 14 centimeter. Dejen er meget nem at arbejde med, men husk mel på over- og underside.
- Skær dejen ud til 12 stykker, der er 7 gange 5 centimeter hver. Størrelsen kommer sig dog ikke så nøje.
- Læg dine scones op på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dem ikke for tæt, da de jo hæver/vokser en del under bagningen. Pensl dem med lidt vand. Har du ikke lige en bagepensel i nærheden, kan du benytte et stykke køkkenrulle, som bare dypper i vand, og pensler med. Det er et godt husmodertrick.
- Bag dine scones med chokolade i cirka 15-17 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag de færdigbagte boller ud af ovnen, og lad dem hvile 10 minutter inden servering.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Tips
Scones er bedst som nybagte. De kan sagtens holde sig et døgn i en plasticpose, men den største nydelse får du, når du spiser dem kort efter bagning.
Du kan selvfølgelig sagtens undvære chokoladen, men den rene kakaosmag giver dem en god smag.
Det vigtige ved de engelske scones er, at du bruger koldt smør, der smuldres i melet. Du skal kun smuldre indtil smørret er findelt - jo mindre tid dine varme hænder i smørret, jo bedre.
Tilsvarende når du vælter dejen ud på bordet. Saml dejen hurtigt, og rul den lige så hurtigt ud.
Frysning af scones
Kan man fryse scones? Spørgsmålet dukker indimellem op, og svaret er, at det kan du godt, men...
Det er jo brød, der er hævet med bagepulver, og derfor bliver det aldrig rigtig godt at fryse en scone ned.
Min erfaring er, at de bliver tørre og triste, og at de derfor smuldrer let.
Derfor vil jeg ikke anbefale frysning, men hvis du alligevel gør det, så tø dem op i mikroovnen ved ikke en alt for høj effekt.
Men det er så nemt og hurtigt at bage en scone, at du skal lave dem friske hver gang.
Hvad er scones?
Scones stammer oprindeligt fra Skotland, men er blevet en tradition i hele det britiske køkken, hvor man ofte nyder dem til en god kop te.
Der er faktisk blot tale om en bolle. Men til forskel fra almindelige boller, så laves scones med bagepulver i stedet for gær. Netop derfor er de hurtige at bage, fordi de ikke skal hæve.
Du kan eventuelt servere dem med syltetøj og fløde - eller en hjemmelavet clotted cream.
Har du andre bud på tilbehør, er du meget velkommen til at skrive dem herunder i debatten.
Søren
god opskrift på scones, men de hæver ikke rart meget - hvad kan jeg have gjort forkert?